17-07-2020 Afr. Jongen (3) Bentelo 5,9 km.

Gisteren avond nog na 23 uur samen met Dini de jongen weer in de mandjes gepakt voor hun derde africhting. Om 23.45 uur hingen de waterbakken aan de mandjes en stonden ze gereed om de volgende dag te kunnen worden ingeladen in de auto.

De jongen in de mandjes.

De weer voorspelling gaf aan dat het op de vrijdagmiddag mooi weer zou zijn, een gebroken lucht met zon erbij. Daar klopte echter niets van, vroeg op de ochtend was er een prachtige blauwe lucht maar wij hadden een afspraak staan om 10 uur in enschede welke voorrang had. Na thuiskomst eerst een kop cappuccino gedronken en toen de mandjes in de auto gezet en vertrokken naar Bentelo. Aangekomen bij onze losplaats bleek dat het weiland was ingericht als paardebak en ook zodanig was afgezet dat ik daar geen gebruik meer van kon maken. Toen maar een stukje terug gereden om het de jongen niet moeilijker te maken omdat de zon niet zichtbaar was. Dus nu op een afstand van 5,9 kilometer gelost. Ben begonnen met lossen om 12.41 uur en om 12.56 uur was alles los. (Wel 1 voor 1 maar zeer snel achter elkaar)

Losplaats, wolkenlucht zonder blauwe plekken of de zon.

Onderweg naar huis kreeg ik een berichtje om 13.00 uur dat er een koppel vloog en de eersten gingen zitten.

De eerste duif op de klok om 13.00.37 uur.

Bij thuiskomst waren er reeds 50 duiven thuis. Had deze net wat voer gedaan toen er zich weer een aantal koppeltjes met duiven melde. Deze maar meteen naar binnen geroepen.

Om 13.14 uur zijn er reeds 81 terug van de 85. Ze komen net zo snel thuis als dat ik ze los heb gelaten.

Nu om 14.30 uur zijn er 84 terug op het hok. We vertrouwen erop dat ook de laatste duif zal arriveren. Het vertrouwen werd niet beschaamd, nummer 85 is er ook. (15.34 uur) Missie geslaagd. Opmerkelijk dat de jongen ook goed naar huis komen zonder blauwe plekken of dat de zon aanwezig is. De volgende africhting zal wellicht naar Hengevelde gaan. Zou mooi zijn als ik ze daar zondag zou kunnen los laten. Wordt vervolgt.