19-08-2023 Beek en Donk 112 km. 5 en 6 in de CC4 en 22 bij de eerste 100.

Ik heb om goed 15 uur al de 28 duivinnen in de mandjes gezet. Mede omdat daarna de jongen van Mettet zouden moeten komen. De doffers zaten allen op de eitjes dus het maakt niet zoveel uit of de duivinnen nu in de mandjes zitten of op hun schapjes. Ik heb wel de waterbakjes aan de mandjes gedaan waar de duivinnen meteen gebruik van maakten. Om goed 18 uur alle 30 oude doffers gepakt wat simpel was omdat de meesten op hun broedschotel zaten om de eitjes lekker warm te houden.

We hebben dus 58 oude duiven ingekorfd. Al onze oude vliegduiven, thuis zitten alleen nog maar de vroege en late jongen. In de vereniging zijn er door 14 liefhebbers 345 duiven ingezet. In de CC4 zijn er door 98 liefhebbers 1.888 duiven ingekorfd.

Hopelijk is er morgenvroeg een gaatje om de duiven te lossen, mocht dat niet het geval zijn dan is de kans groot dat het een middaglossing wordt.

We hebben de oude duiven zeer goed voorbereid en getraind, mijn verwachting op een mooie uitslag is best hoog maar dan moeten ze wel eerst gelost worden.

Op dit moment is het weer in Beek en Donk en de vlieglijn niet goed. Volgende update rond de klok van 10 uur.

De info van de afdeling 11 Friesland is een stuk uitgebreider, zie het onderstaande.

19 augustus 2023 N33 Boxmeer
Vandaag trekt een frontale zone over het land, echter deze zone heeft nauwelijks kenmerken van een frontale zone. Er komen zelfs gaten in de bewolking en neerslag valt er nauwelijks. Wind op dit moment zuidoost. IWB adviseert niet te lossen(tot nader bericht) en komt om 10 uur met een update.
Dus voorlopig wachten.
De Lc.

De duiven zijn gelost om 9.40 uur.

De CC1 t/m CC3 zijn op dezelfde losplaats gelost maar dan 10 minuten eerder. Dus konden we mooi kijken welke snelheid de duiven gingen halen in Rijssen. Wouw 2 duiven hadden meer dan 1800 meter per minuut dus ruim 108 km per uur.

Dat zou voor ons betekenden dat wij om 10.42 uur zouden moeten klokken om op die 1800 meter per minuut uit te komen. Maar het waaide niet voldoende bij ons om die snelheid te kunnen halen.

Wij krijgen 2 duiven tegelijk van de Deldense kant en draaien op 10.53 uur. Dan is het wachten tot 10.56 uur en beginnen de duiven vlot te komen. Het was een lust voor het oog om de duiven te zien vallen. Sabine was er niet om de duiven binnen te roepen maar ik kon op het dak blijven zitten omdat ze zeer mooi en snel naar binnen liepen. Ik had de duiven op de vrijdagmorgen nog iets energievoer verstrekt, (Garvo 3815) dat is geweldig mooi voer, het geeft extra energie en de duiven blijven eten.

De onderstaande meldlijst appte Sabine mij vanuit Texel waar ze het weekend verblijft.

Bij ons in de CC4 komen we bij lange niet aan de 1800 meter per minuut. Dat een lostijd van 10 minuten zo’n geweldig verschil kan maken. We zitten geen 1 in de vereniging want Walter Kattenpoel zit reeds 3 minuten voor ons.

Maar ik ben zeer blij met dit resultaat want de mooie neststanden moeten nog komen.

Onderstaand onze prachtige uitslag in de vereniging.

De eerste prijs is voor W. Kattepoel Heerink. Met 14 duiven mee en 11 prijzen waarvan 3 duiven bij de eerste 10 maakt hij een prachtige uitslag. Van harte gefeliciteerd met de eerste prijs en de mooie uitslag. We gunnen het je van harte.

Onderstaand onze duiven in de CC4 uitslag.

We hebben maar liefst 22 duiven bij de eerste 100 duiven zitten, 3 duiven vliegen 1 op 100 en 30 duiven vliegen 1 op 10.

Zelfs met een behoorlijk groot aantal duiven mee kun je bij de Grootmeesters hoog komen te staan. Voorwaarde is dat je niet teveel duiven mag hebben die niet op de uitslag staan.

Ik had best hoge verwachtingen en gelukkig zijn die uitgekomen. Alle lof voor de lossingscommissie, ze hebben het vandaag perfect gedaan. Op naar de volgende week.