20-04-2024 Beek en Donk 112 km. Beste seizoen start in Hengelo.

Ik heb vrijdagavond 87 duiven ingekorfd bij mijn vereniging De Zwarte Doffer te Beckum. Het zijn 37 doffers en 50 duivinnen.

In de vereniging waren 12 liefhebbers met in totaal 277 duiven. In de CC4 zijn er door 117 liefhebbers 2.707 duiven ingezet.

Het is veel te koud voor de tijd van het jaar, morgen zal dat niet veel anders zijn.

Goedemorgen,
We staan in Beek en Donk op het moment ligt er een front met regen tussen thuisfront en losplaats. Het is hier droog en reelijk mooi, we moeten nog even wachten. Volgende update rond 8 uur.

Beek en Donk,
Het duurt langer dan verwacht, hier is het wel goed maar de vlieglijn is minder. Nog even geduld, volgende update rond 9 uur.

9 uur Beek en Donk,
Op dit moment is het hier dicht getrokken ooknis de vlieglijn nog niet goed, wachten dus, volgende update rond 10:30.

10:30 Beek en Donk,
Op dit moment motregen het hier het zijn kleine buitjes maar er komt beter weer aan. Nog even geduld volgende update 11:30.

De duiven Beek en Donk worden om 12:10 gelost.

Heel opvallend, 4 jaarlingen voorop. Hoe zou dat nu kunnen? Met dank aan het onderstaande.

Ik voorspelde het al, we kunnen nog wel eens plezier gaan krijgen van de extra lapvlucht van de jaarlingen, en hoe. Ik krijg een natour jaarling met weinig ervaring als eerste. De 3 volgende duiven waren allen jaarlingen !!!!!

De duiven kwamen heel mooi naar huis, 10 minuten na de eerste duif zijn er al 44 thuis van de 87. Binnen de 20 minuten 65 en 79 duiven met een half uur.

Onze eerste duif de 23-032 kwam van de africhting Boxmeer als laatste duivin dezelfde dag naar huis, ze heeft vast gedacht, dat overkomt mij niet weer.

Onderstaand de afstamming van haar vader:

En haar moeder is:

Kamp/Kippers x Frans Strikker (het bijhuis van W&F Ebben)

Helaas ging nog niet alles goed na mijn verhuizing naar de postduivenvereniging De Zwarte Doffer in Beckum. Zo stonden de meldingen van mijn duiven bij de verkeerde CC5, ze moeten staan bij de CC4. Ook staan alle duiven in de voorlopige uitslag van de CC5 wat ook niet juist is. Ik zal er melding van maken en hopelijk staan mijn duiven volgende week wel bij de juiste CC4.

Onderstaand de plaatsen van de duiven in de verenigingsuitslag.

Herbert Veldhuis heeft zijn duivinnen in topvorm zitten, ze winnen voor hem het goud en zilver met de plekken 1 en 2 in de vereniging. Herbert van harte proficiat met dit mooie begin.

Onderstaand de plaatsen van de duiven in Noord.

In de CC4 komt de eerste duif op plek 14 te staan. In de uitslag komen 52 duiven van mij te staan.

Al met al zijn we zeer tevreden, het is onze beste seizoenstart in Hengelo. De reden? Zeker de extra africhting van de jaarlingen maar ik denk ook de aanpassing van het hok naar de natour stand. (Per afdeling de deur van het nachthok open zodat het ren gedeelte erbij komt, savonds wordt de voorkant dicht gelegd, dit om het verschil in temperatuur tussen de dag en nacht zo klein mogelijk te houden)