21-04-2024 Nieuwe inlaat, Duivenvoer etc.

Op de vrijdagmorgen ben ik naar de firma Habru te Doetinchem gereden om mijn bestelde nieuwe inlaat voor de jonge duiven op te halen. In Hengelo was het mooi droog weer bij vertrek en bij thuiskomst, maar wat heb ik een regen gehad onderweg, vanaf Groenlo goot het water uit de hemel.

Onderstaand 2 foto’s van de nieuwe inlaat.

Het is de bovenkant van een spoetnik die bij ons geplaatst wordt in het schuine dak van het ren gedeelte.

De achterkant met een lade voor 1 Unikon antenne.

De schuine hoek van mijn dak van het ren gedeelte is minder schuin dan die van de spoetnik. Als we de nieuwe inlaat in het schuine dak inbouwen, zorgt dat ervoor dat het water terug loopt via de 2 ingangen het hok in. Dat is zeker niet de bedoeling dus we gaan een kleine dakkapel bouwen met de juiste schuine hoek zodat het water uit de inlaat naar buiten loopt. Maandag begint de timmerman, ik heb mooie witte Trespa platen gekocht met balkjes en schroeven. Ik zal er foto’s van maken.

Badderdag.

Op de zondag is het altijd badderdag, dan mogen alle duiven een bad nemen en komen ze niet buiten. De vliegduiven gaan er dan graag in om zich weer schoon te maken. Gisteren kwamen er veel duiven thuis met smerige groene poten, dus die worden dan meteen mooi schoon. Elke week gaat het onderstaande in het water tegen het luis bij de duiven.

Het spul helpt prima en je hoeft je duiven niet meer te pakken om ze te druppelen tegen het luis. Wel goed de beschrijving lezen. (2 ml op 10 liter water)

Op de beurs in Maastricht het onderstaande gekocht.

Op het forum van de Allround bleek dat zeker 3 van de 4 heren de gouden fles van Vet-Schroeder verstrekken na thuiskomst van de vlucht. Nu heeft die firma 2 verschillende gouden flessen dus na een uitgebreide uitleg de fles voor na de thuiskomst van de duiven gekocht.

Beschrijving

Nano Tollyamin is ons nieuw, uitstekend proteïneproduct. In dit product zitten dan ook “de bouwstenen van het leven: nl. aminozuren”.

Het voeren van aminozuren uit dierlijke eiwitbronnen ondersteunt de lichaamseigen proteïnesynthese en zorgt voor een snelle recuperatie na de vluchten.

Het is bewezen dat dierlijk wei-eiwit in combinatie met toegevoegde vrije aminozuren (de bouwstenen van het leven) zeer effectief zijn met betrekking tot herstel na inspanningen.

Wat betekent dit voor onze reisduiven? Heel eenvoudig: duiven zijn in zeer korte tijd na de vlucht weer in topconditie; met andere woorden een razendsnel herstel en spieropbouw!

Duivenvoer:

Ik schreef eerder dat ik 2 nieuwe mengelingen ging uit proberen.

Nu hierbij mijn eerste bevindingen betreffende de 2 aanpassingen, als eerste:

Ze beloven mooie mest met dons, en inderdaad de mest van de duiven was zeer mooi. Alleen had ik zelf graag nog wat meer dons willen zien dus ik was daar nog niet geheel tevreden mee. Vandaag hebben alle vliegduiven het voor de tweede week 1 dag gehad. (Zondag na de vlucht op de zaterdag) Dus ik ga goed opletten of er nu meer dons wordt gegooid door de vliegduiven.

Dan nu de tweede aanpassing en dat was het gebruik van de Premium Turbo Extreme van Matador.

Mijn bevinding is dat de mest van de duiven zeer goed en mooi blijft. Daar ben ik heel content mee want bij het voorgaande voer was dat geheel anders, mijn duiven kregen dan zeer slechte mest. Niet vast meer en zeer groen, eigenlijk niet om aan te zien. De omschakeling van voer eiste teveel van de darmhuishouding van een duif denk ik. Nu met de nieuwe mengeling is dat probleem geheel opgelost. Dus voor mijn gevoel een beste verbetering voor de duiven.

Forum:

Op de beide forums best veel zinnige dingen gehoord van de 8 top spelers die aanwezig waren.

Ik heb er nog weinig over geschreven.

De belangrijkste tip was zeker hoe je het One Eye Cold probleem simpel en snel kunt oplossen. Eén forumspreker had daar de oplossing voor, de andere forumsprekers hadden van alles geprobeerd maar nog geen oplossing gevonden hoe je snel (binnen 2 dagen) van One Eye Cold af kunt komen. Ik ga daar zeker op terug komen in mijn blogs.

Als je in de duivensport vooruit wilt komen dan is het best belangrijk om je problemen te delen met anderen. Ik ken zeer goede spelers die hun problemen of aanpassingen eerst bespreken met een top liefhebber zodat ze samen bij de beste conclusie uitkomen. Ook het bezoeken van forums of een duivenliefhebber die je verder wilt helpen is belangrijk.

Zo was ik vorige week op bezoek bij een liefhebber die het systeem van Embregts-Theunis gebruikt. Samen kwamen we tot de conclusie dat het voor de beginnende duivenliefhebber of herintreder een mooi systeem is om mee te beginnen. Niet te moeilijk, vrij simpel, dus je kunt haast geen grote fouten maken. Met al de voer soorten en bijproducten en verschillende meningen, zie je als beginneling de bomen door het bos niet meer.