19-06-2024 Max(i)

Max is de grote vriendin van Sabine. Ze is van 2019 dus we hebben haar al vanaf het begin in Hengelo zitten.

Maar onze Max had ruim twee weken geleden een kleine beschadiging opgelopen aan haar vleugel. Van de buitenkant was het nauwelijks te zien, er zaten 2 veertjes niet glad genoeg en ik heb haar gepakt om te bekijken waarom niet en om de veertjes weer goed te leggen. Maar aan de binnenkant van de vleugel was meer te zien dan aan de buiten kant. Ze was geschaafd en aan de binnenzijde van de vleugel waren er meer kleine veertjes weg en keek je op een klein stukje huid. Maar onze Max trainde volop mee met de duivinnen dus veel last kon ze er ook niet van hebben. Ik heb haar 1 week thuis gelaten en het vorige weekend mocht ze weer mee. Daarbij bewust voor haar de Vitesse vlucht uitgezocht zodat het aantal kilometers wat ze moest vliegen beperkt bleef. Als ze niet gewond was geweest dan had ze beslist in de mand voor de eendaagse vlucht gezeten met alle gevolgen van dien. (Steenmarter) Haar volle zus de 19-442 zat helaas wel in de verkeerde mand.

Sabine heeft een speciale band met haar, ze hoeft haar maar te roepen of Max komt bij haar op de schouder zitten. Ze reageert altijd op Sabine en geeft haar veel knikjes, ook kan Sabine haar rustig oppakken of aaien. Zit Max in de mand bij de vereniging en Sabine roept haar dan komt ze naar voren bij Sabine en beweegt haar hoofd van boven naar beneden en dat telkens weer.

Na het verlies van onze 10 ingekorfde duiven op de eendaagse fondvlucht heb ik zondags besloten om Max uit de vliegploeg te halen en naar Sabine te brengen. Ik wilde niet meemaken dat wij dit jaar ook onze Max nog eens zouden verspelen.

Max in haar nieuwe onderkomen met Sabine. Het is een geweldige fijne duivin om mee te spelen.

Op deze foto kun je mooi zien dat de veren net niet goed liggen, het kan ook zo zijn dat ze een draad heeft geraakt. Op de hoek van mijn straat staat een hoge schoorsteen (vroeger keuken pannenkoeken restaurant) met spandraden er aan.

Sabine is er wat blij mee dat haar Max nu bij haar aan thuis mag verblijven en onze Max dat ze Sabine nu dagelijks weer krijgt te zien.

Ik heb al vaak over Max geschreven, we zijn haar een tijdje kwijt geweest, maar Max heeft altijd ons vertrouwen gehad en dat heeft ze beloond met mooie vroege klasseringen.

Onze Max krijgt de tijd van haar leven, ze zoekt vast een leuke doffer uit en heeft gegarandeerd veel speel plezier met Sabine.