22-04-2023 Beek en Donk 112 km.

Onze vliegduivinnen komen 1x per dag los. Meestal van ongeveer 17.30 uur tot zowat 19.00 uur. Ze vliegen al bijna anderhalf uur. Maar als ze mij bij het hok zien dan gaan ze meteen zitten omdat ze dan denken dat ze naar binnen mogen. Dus bij het loslaten van de vliegduivinnen maak ik meteen hun hok schoon en zorg dan dat ik naar binnen ga zodat ze blijven vliegen. Gaan er dan toch nog een paar zitten dan worden die weer met de bezem de lucht in gejaagd.

Helaas zijn er twee stelletjes duivinnen bij elkaar gekropen. Ik zie het liever niet en moet nog even bekijken wat ik er aan ga doen. Meestal zie ik het pas bij het opvoeren van de duivinnen. Wellicht als het mij tot last is dat ik van elk stelletje een duivin bij de jongen in doe.

Afgelopen donderdag de duivinnen na de training op de doffers laten vallen. Deze een kwartier bij elkaar gelaten en toen weer de duivinnen apart gezet en gevoerd. Ook op de vrijdagmorgen hebben onze duivinnen nog ongeveer 20 gram per duif energievoer gekregen. Ik vond mijn duiven wat aan de lichte kant, vandaar de extra voerbeurt op de vrijdag morgen.

Er waren in de vereniging 408 duiven van 15 inkorvende liefhebbers. Wij hebben al onze 38 duivinnen mee.

Verwachte lossingstijd zaterdag tussen 9 uur en 10 uur.

Vlucht: Beek en Donk (CC 4-5)
Datum: Zaterdag 22 april 2023
Los: –:– uur
Opmerkingen: Op de losplaatsen is het momenteel op nevel na behoorlijk goed. Onderweg nog te slechte zichten na de neerslag van gisteren. De wind is ZO. We verwachten tussen 9-11 mogelijkheden. De weersomstandigheden zijn helaas minder dan gisteren verwacht. We houden vandaag veel bewolking. Wel zal deze nog liften.

Vlucht: Beek en Donk (CC 4-5)
Datum: Zaterdag 22 april 2023
Los: 09.15 uur
Opmerkingen: Duiven hadden een prima vertrek.

https://www.facebook.com/100082949271558/posts/201972229244418/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Het was prachtig weer om op te passen. Om 10.15 uur zijn we gaan oppassen. Jan was ook weer aanwezig om de duiven te zien komen. Dan zien we op 31 een duif in grote snelheid overkomen richting de stad. Daarna gevolgt op 32 van een groepje van 5 duiven. Niet lang daarna komt onze eerste duif alweer terug gevlogen uit de stad. We klokken haar om 10.33.04

Meteen de tijd geappt naar John Vasterink en ik kreeg meteen een berichtje terug dat hij er 7 heeft op 10.32 uur. Aangezien zijn afstand groter is dan die van ons zitten al die duiven voor onze eerste.

Het vervolg is redelijk te noemen. Onze “Special” duivin die vorige week lang op zich liet wachten zat nu wel bij onze eerste 5 duiven. We hebben veel duiven zien overkomen dus voor de CC uitslag zitten we niet verkeerd verwacht ik.

We hebben nu nog de 15 en 21 melding van 3197 duiven in de CC. Aangezien een aantal liefhebbers hun duiven niet melden verwacht ik dat onze eerste ongeveer op plek 40 tot 50 komt te zitten in de CC uitslag. Dat is in ieder geval een beter begin dan vorig jaar.

Onze duiven ontbreekt het nog aan echte scherpte/vorm maar dat gaat vast nog wel komen. Het was in ieder geval genieten van de aankomsten.

De 22-996 was op 12.46.49 terug.

In onze sterke vereniging werd de eerste plaats gewonnen door Gerrit Ophuis. Gerrit van harte proficiat en knap dat je het geweld aan aankomsten bij John Vasterink achter je laat staan.

Gerrit Ophuis is op de eerste vlucht iedereen te slim af van PV de Luchtreizigers. Zijn “525” wint tevens de 3e prijs in de CC van 3197 duiven.

Zelf staan we op plek 15 in de vereniging maar in de CC uitslag staan onze eerste twee duiven op de plekken 34 en 59. Dat is een stuk beter dan vorig jaar toen we pas op plek 84 begonnen. In de CC uitslag staan 19 duiven van ons, dus exact 50% prijs. Daar gaan we voor minstens 50% prijs of meer. Maar we hebben ze niet aan een touwtje, dus elke week is het opnieuw afwachten wat het gaat worden.

Na het opmaken van de verenigingsuitslag werd er een buffet neer gezet van Keurslager Koekenberg uit Hengelo voor de leden van PV de Luchtreizigers om de opening van het seizoen te vieren. Het was lekker en gezellig en is beslist voor een herhaling vatbaar.