23-04-2024 CC uitslag, Inlaat, Spierblessure.

U had van mij de CC uitslag nog tegoed. Al mijn duiven staan nu goed in de juiste CC4. Onderstaand de klassering van mijn duiven:

Ik heb regelmatig contact gehad met de secretaris van de afdeling 9 in verband met de aanmelding bij P.V. De Zwarte Doffer te Beckum. Ik heb dat als zeer prettig ervaren, hij zit er bovenop en ik kreeg telkens zeer snel een mail terug. Ook berichte hij mij dat de definitieve uitslag goed zou moeten zijn, dat klopte perfect. Mijn complimenten voor hem.

Nu ik toch bezig ben, onze lossingscommissie had het de afgelopen zaterdag beslist niet makkelijk met de vele buien, een regenfront en koude temperaturen. Ze hebben perfect gelost met wat ik gehoord heb zeer weinig verliezen. Zelf missen we 2 natour doffers.

Gisterenavond is onze timmerman bezig geweest met het bouwen van een kleine dakkapel voor de nieuwe inlaat. Onderstaand de foto’s zodat u een indruk krijgt wat het gaat worden.

De schuine hoek is zo gemaakt dat het water afloopt naar buiten en niet terug loopt het hok in.

Het doorzichtige gedeelte zal ik wit schilderen zodat de duiven in de ren niet in de lucht kunnen kijken. De balkjes die nu op de grond staan, laten we in het dak van de ren zakken. De zijkanten en achterkant worden bekleed met witte trespa plaatjes.

Vandaag zijn de witte trespa plaatjes op maat gezaagd. Binnenkort gaan we weer verder met de inlaat. Ik hou jullie op de hoogte.

Maandagavond de doffers los gehad en ze vlogen allemaal geweldig, geen enkele doffer uitgezonderd. Maar vanmorgen had ik in het kleine hokje een doffer die zijn vak niet meer in kon komen. Hij heeft een spierblessure opgelopen. Erg jammer want hij is nu niet meer inzetbaar. Ik heb hem naar Sabine gebracht die gaat kijken of ze hem kan helpen. Ik heb haar verteld dat hij al op jonge leeftijd naar het bejaardenhok kan want ik heb er zelf geen vertrouwen in dat een duif met een spierblessure in de toekomst weer goed kan presteren.

De planning is dat ik donderdag weer op pad ga met de jaarlingen om deze weer een africhting te geven op 30 kilometer. Dat is gezien de uitslag, mij zeer goed bevallen. Vier jaarlingen voorop en 20 stuks in de CC4 uitslag.

Er staan 22 doffers in de uitslag, deze zijn de vorige week maar 2x buiten geweest. Zondags is badderdag en komen er geen duiven los, maandag regende het zeer hard waardoor de doffers en duivinnen niet los konden. Dinsdag en op de woensdag konden mijn doffers trainen, op de donderdag zijn de jaarlingen afgericht en zijn de oude doffers niet los geweest. Alle oude duivinnen heb ik toen wel los gehad. Ondanks het weinige trainen van de doffers kwamen ze best goed naar huis.

Mijn vliegduiven zijn nog lang niet waar ik ze graag hebben wil. De koude dagen zorgen ervoor dat er nog lang geen vorm is. Het borstvlees is nog niet blank genoeg. Er is nog wel een puntje van zorg en dat betreft mijn duivinnen, er zitten al minstens 3 koppeltjes duivinnen bij elkaar. Het zijn veel oude duivinnen van 2019. Ik zie het niet graag want het gaat vaak ten koste van de prestaties. Wel zorg ik er nu voor dat mijn duivinnen verplicht moeten trainen. Dat deden ze al wel maar je ziet nu dat die gekoppelde duivinnen de training niet afmaken en eerder gaan zitten. Nou dan hebben ze aan mij de verkeerde en jaag ik ze meteen weer op.