23-05-2023 Blikvangers (20-05)

Ook nu weer op de zaterdag 20 Mei prachtige vluchten maar best pittig met de noordoosten kopwind. Van alle afdelingen de lostijden mooi vroeg op tijd smorgens.

Het was vooral de westkant van onze afdeling die profiteerde van de NO wind. Maar dat doet niets af van de geweldige prestaties die de grootmeesters neer zetten. Arnold Paalman had zijn ploeg weer geweldig aan de gang. Zijn 7e duif staat op plek 54 van de afdelingsuitslag. Hij begint op plek 2 en is goed op weg om een 1ste NPO te gaan winnen. Dat van ruim 14.500 duiven. Arnhold had er 55 mee en maakt 41 prijzen. Maar G. Tijhuis is de grootmeester op deze vlucht.

G. Tijhuis had 13 duiven mee en even zoveel prijsduiven. Zeer knap.

In de afdeling 10 komen de gebroeders Leideman niet voor bij de beste 20 grootmeesters ondanks hun vele duiven op blad 1. Je zou denken dat als je vorm hebt elke veer nog op de uitslag kan komen. Niet dus, ze hebben geen natuurlijke vorm want net geen helft van hun duiven mist de uitslag. Als je naar Arnold Paalman kijkt dan maakt hij een prachtige uitslag maar heeft er dan wel 41 in de uitslag zitten van de 55. Waarom kunnen de gebroeders Leideman dat nu al weken niet voor mekaar krijgen. Ik verwacht niet dat ze met een ploeg late jongen van vorig jaar spelen, daar zijn ze teveel beroeps voor. Arie Aarsen is de grootmeester van heel zijn afdeling. Ook knap dat F. Wilpstra uit Groningen er bij staat op de grote afstand. Maar die hebben ook zeer goede duiven.

Arie Aarsen had 16 duiven mee en pakt 15 prijsduiven met allen nog meer dan 1026 meter per minuut. Een prestatie om trots op te zijn.

Afdeling 11 heeft geen grootmeesters op haar definitieve uitslag staan. Ze doen zo veel kleine liefhebbers die goed presteren maar door hun kleine aantallen ingezette duiven niet opvallen te kort. Jammer dit. Kijk de korte afstand zit wederom 1ste ondanks al het geweld uit Harkema. K. Hoekstra op de plekken 1 en 13 met maar 19 duiven mee. F.M. van der Meer moet toch zeer goede duiven hebben om zo in de overvlucht van ruim 60 kilometer deze geweldige prestatie te kunnen neerzetten. Maar liefst 7 duiven bij de eerste 21, wouw.

In Zeeland is het J.P. Hengst uit Zoutelande die iedereen de baas is met zijn duiven in het Grootmeesterschap.

J.P. Hengst had 14 duiven mee en pakt 9 duiven die ruim in de eerste helft van de uitslag zitten.

In de afdeling 2 is het P. Jacobs uit Sprundel die met de eer gaat strijken. John van Dongen had in de afdelingsuitslag 6 duiven bij de eerste 17 duiven zitten.

P. Jacobs had 11 duiven mee, allen doffers waarvan de eerste 8 allen ruim 1 op 10 vliegen.

Oost-Brabant heeft geen grootmeesters in de afdelingsuitslag staan. Wel in de rayons oost en west. De kleine mand hier de afdelingswinnaar, Kerkhofs en Zoon uit Reusel, met maar 12 duiven mee. Bij de eerste 10 maar liefst 3 liefhebbers met elk twee duiven. Kijkt u zelf maar.

In afdeling 5 is het Rob den Boer uit Hoogvliet met een mooi puntenaantal die de grootmeester is. Heel knap in de afdeling met de meeste duiven van heel Nederland mee.

Rob den Boer heeft er 16 mee en pakt 15 prijsduiven. Met ruim 8000 prijsduiven zitten de meeste duiven van hem voor in de uitslag. Ook hier allemaal doffers.

In afdeling 6 is het een combinatie die met voorsprong de eerste grootmeester is. Veel bekende namen bij de eerste 20.

De combinatie Tervoort-Hasert hadden er 10 mee en pakken 9 prijsduiven.

In afdeling 7 is het Bakker en Albas die Team Hooymans te snel af is, dit ook met een ruime voorsprong. Hier ook weer bij de top 10 veel bekende namen.

Bakker en Alblas hebben er 10 mee en pakken 9 vroege prijsduiven. Er waren ruim 3000 prijzen te verdienen.

In afdeling 8 is het Gerard van den Berg uit IJsselmuiden op plek 1 en volgens mij niet voor de eerste keer.

Met 22 duiven mee en 21 prijsduiven waarvan veel duiven vroeg op de uitslag, zorgt ervoor dat hij de beste grootmeester is van deze vlucht van de gehele afdeling 8. We gaan vast nog meer horen van deze top liefhebber met zijn goede duiven. Opvallend is dat je in de afdeling 8 niet kunt zien of er doffers of duivinnen op de uitslag staan. Ook opvallend alleen duiven van 2022 en 2021 op de uitslag.