24-08-2021 Nieuw lid PV de Luchtreizigers.

Met veel sportplezier kan ik U vertellen dat Sabine zich heeft aangemeld als lid bij mijn postduivenvereniging de Luchtreizigers.

Sabine is mijn schoondochter en ze heeft mijn kwekers onder haar hoede. Sabine kwam het laatste jaar dat ik in Neede nog speelde samen met Maurice elke zaterdag als ze konden de duiven oppassen.

Maar toen wij naar Hengelo gingen verhuizen kwam het postduiven plezier in een stroomversnelling terecht. Ze heeft vooral veel tijd besteed aan de jonge duiven lichting van 2019. Hierdoor zijn veel duiven handtam en zelfs buiten het hok komen ze op je zitten.

In dat jaar hebben we ook afgesproken dat er een stel kwekers bij haar zouden worden ondergebracht. Eerst een zestal koppels met elk een eigen kweekhok en 3 koppels in een ren met 3 broedvakken. Ondertussen is dat uitgebreid naar een 15 koppels waardoor er voor het eerst geen kwekers meer bij mij zitten vanaf 2022. Dit alles met dank aan het mooie timmerwerk van haar partner Maurice. Wel gaan we bij mij een nieuw project opzetten met wellicht een viertal koppels maar later meer daarover in een aparte blog.

Sabine heeft het beheer over de kwekers, mag ze zelf koppelen en de koppels samen stellen. Samen bepalen we dan of een kweker mag blijven zitten in het kweekhok of niet. Streven is dat het niveau van de kwekers en van hun jongen ervoor moeten zorgen dat ik met de besten mee kan doen met de CC kampioenschappen en uiteindelijk af en toe ook landelijk mee kan doen met de diverse competities.

Sabine maakt ook veel overzichten in excel om maar zoveel mogelijk info te krijgen uit welke kwekers de goede vliegers komen en welke koppelingen wel of niet pakken.

Ze heeft de laatste jaren veel bijgeleerd en weet ondertussen meer van duivenvoer, soorten zaden en hun eigenschappen af dan ik. Ook in het oplappen van gewonde duiven is ze zeer goed. Ze is voorstander van de natuurlijke genezing van deze duiven. De kennis van de verschillende zaden helpt haar daarbij. Tevens haalt ze bij mij de vliegduiven naar binnen. Ze is vaak bij ons en indien mogelijk laat ik haar ook de duiven voeren als ze aanwezig is. Als ze maar met de duifjes of computer bezig kan zijn. Zo heeft ze van alle duiven de stambomen ingevoerd en van alle kwekers deze in een aparte ordner zitten. Tevens helpt ze waar het kan en ik heb er een geweldige steun aan.

Dat alles heeft ons doen besluiten om vanaf volgend jaar in combinatie te gaan vliegen. De naam waar we onder gaan vliegen zal zijn:

Willemsen&Sabine

Dit is exact het aantal posities wat op de uitslag wordt gebruikt. Ik wilde graag de naam Willemsen erin houden en Sabine graag haar voornaam omdat er maar weinigen zijn die haar achternaam kennen.

Sabine is verantwoordelijk voor de Kwekers en ik voor de Vliegers. De selectie doen we dan samen in overleg.

Eigenlijk veranderd er niet zoveel maar Sabine krijgt de erkenning die ze ook verdient.

Bij gezondheid gaan we een mooie tijd tegemoed.