26-01-2018 Joop Groenen in Hengevelde

De Witpen in Hengevelde had een gezellige avond georganiseerd met als spreker Joop Groenen de 2de nationaal Kampioen jonge duiven van 2017. Het werd een hele leuke avond met gratis koffie en cake. De zaal zat dan ook prop vol en er was voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Ik had mijn twee oudste duiven van Joop Groenen mee genomen welke ik had aangeschaft via Pipa. Alexandra winnaar van 4 1ste prijzen en superkweekster en Michael 1ste MF duif Fed 2009 en 1ste generaal duif Fed 2009 kon hij nu nog mooi even zien en hij was blij verrast.

De avond stond in het teken van twee onderwerpen die er uitsprongen en wel het spel met de jongen en een goed duivenhok.

Het laatste onderwerp mede omdat hij jaren in de advies commissie van het NPO heeft gezeten met betrekking tot de hokkenbouw en Joop en zeer veel over vertellen kan waar een goed hok aan moet voldoen. Het was voor veel liefhebbers in de zaal een leerzame avond.

Aangezien Joop heel goed heeft gevlogen met de jongen was ik zeer benieuwd naar zijn systeem. Maar hij speelt ze op de deur, had ook wel wat op nest zitten maar niet veel, verduisterde en richt zijn jongen goed af. Eigenlijk niets bijzonders. Joop gaf het op de vorm van zijn jongen. Er was wel wat opmerkelijks voorgevallen met zijn jongen, bij de 1ste africhting met de container kwamen de jongen zeer slecht en Joop miste er avonds nog behoorlijk veel. Hij vertelde dat hij in zak en as zat en dacht dat het seizoen er voor hem op zat. Er liep een jong binnen bij Eyerkamp welke later 1 van zijn beste jongen zou worden. Gelukkig zijn er dag 2 etc. nog een behoorlijk aantal na gekomen zodat hij een mooi ploegje jongen had.

Maar wat doe je op dat moment je gaat zoeken naar de oorzaak, ook omdat collega’s duivenmelkers wel alles op dag 1 thuis hadden. Samen met Nanne Wolf alles gecontroleerd en zijn jongen waren kern gezond. Conclusie was dat ze wellicht te gezond waren en daardoor veel te ver op de vleugels zijn gaan vliegen. In ieder geval hadden zijn jongen geleerd en wilden gezien zijn prachtige uitslagen met de jongen het er niet op een 2de keer op aan laten komen.

Al met al een prachtige en gezellige avond waarvoor dank aan Joop Groenen en de organisatie van De Witpen uit Hengevelde.