26-06-2023 Blikvangers, eendaagse Special. (24/6)

Vandaag een overzicht van de eendaagse fondvluchten van het afgelopen weekend. Dit keer weer veel opvallende uitslagen.

De duiven hadden wederom prachtig weer met oplopende temperaturen tot aan zowat 30 graden toe, geen wonder dat de duiven op de grootste afstanden flink aan de bak moesten.

Patrick Helmink op plek 1 maar Lucas Boogaerdt op 2 en Arnold Paalman op 3. Gefeliciteerd heren, knap gedaan met een overvlucht van ruim 40 kilometer op Kleve.

Derksen vd Keuken dit keer niet 1 maar nu 2, 4 en 5 van afdeling 9 Noord. Doldersum en Zn op plek 1.

Wouw, de gebroeders Leideman weer voor de hoge snelheidstrein met postduiven van Gerard Koopman.

Dit zijn de grootmeesters van de gehele afdeling 10. Op het Rayon niveau waren deze nog niet inzichtelijk bij het maken van deze blog.

Bij de eerste 21 duiven zitten geen liefhebbers met 2 duiven of meer.

Opvallend Henk Marsman met 5 duiven bij de eerste 22.

Ook hier een tophok op de eerste plaats, Elzinga uit Harkema met 4 duiven bij de eerste 16. K. de Jong en Zn uit Ee met 2 duiven bij de eerste 9.

Het tophok de gebroeders Scheele v Hoeve op de eerste plek.

Ook hier weer een profhok voorop, wel met 4 duiven bij de eerste 6.

Helaas zijn de grootmeesters van heel de afdeling niet inzichtelijk. Wat ze wel doen in Limburg is de afdelingsuitslag met maar 1343 duiven, opsplitsen in 4 windrichtingen. Daar zie je wel de grootmeesters maar heb je haast geen liefhebbers meer om tegen te spelen.

Wouw, wat een super uitslag van Bas. Tegen 5259 duiven de eerste 6 plekken pakken en daarna is het nog lang niet gedaan. Bas neemt sportieve revanche voor alle heibel die er in het voorjaar was in zijn samenspel/vereniging met het voorstel om maar met maximaal 150 oude duiven mee te mogen doen vanaf 1 erf. Bas had er 74 en 49 mee.

Ik heb ook Bas zijn verenigingsuitslag even bekeken om te kunnen zien hoeveel duiven Bas voor Willem de Bruijn heeft zitten. Het zijn er 14 (12 + 2). Wij zeggen dan, Bas laat Willem alle hoeken van de kamer zien. Ik ben zeer benieuwd wanneer wij de sportieve revanche kunnen verwachten van Willem de Bruijn. Dat zal hij vast met zijn jonge duiven moeten doen want met de oude duiven staat er geen maat op de Verkerk duiven.

Chiel de Wit met drie duiven bij de eerste 7 duiven.

Wederom geweldige mooie vroege duiven van R.C. Bakker. Veel tophokken/profs voorin de uitslag.

Er zijn twee liefhebbers die gemiddeld beter presteren dan R.C. Bakker. Lol nu heeft AS weer wat te schrijven. R. Pouw en de Familie Bambacht die we op plek 3 zagen staan van de uitslag. Knap hoor.

G. en H. Calis hebben 4 duiven bij de eerste 22 duiven. Zeer knap.

Indien je de duiven zo vroeg pakt als Calis dan maakt het niet uit dat niet al je duiven op de uitslag staan, maar ben je eerste grootmeester.

Lotte Eijerkamp, 6 duiven bij de eerste 23 duiven en dat op de overvlucht van 40 kilometer.

Jan Leusink 3 duiven bij de eerste 16.

De grootmeester van de afdeling 8 is Jan Leusink die al zijn 8 duiven gemiddeld bij de eerste 28% van de uitslag heeft zitten.