26-11-2021 Het Amazing Project 2.

Het zoeken naar 4 geschikte jongen die ik graag wilde hebben voor het Amazing Project was een makkie.

De vaste lezers kunnen het denk ik wel raden want heel het jaar is mijn site een promotie geweest voor de geweldige uitslagen die Frans Strikker met zijn zeer kleine ploeg duiven heeft gemaakt.

Frans Strikker is het bijhuis van Will en Falco Ebben. Hij komt ter sprake vanaf minuut 5.47

Frans speelt bij mij in de vereniging en er stond dit jaar echt geen maat op. Vaak had hij met de oude duiven er een drietal voor mijn eerste zitten met maar 10 duifjes mee. Tot vervelens toe, dus dat inspireerde ons om op zoek te gaan naar betere duiven. En daarvoor hoeven we niet ver te gaan want Frans heeft ze zitten.

De 20-445 is een volle zus van de 19 en 20 zoals u in het bovenstaande artikel kunt lezen. Deze vrouwtjes weten wat kopvliegen is.

Ik heb met Frans afgesproken dat ik graag 4 jongen wou hebben uit zijn beste 2 kweekkoppels waaronder de ouders van de 445, 19 en 20.

Onderstaand de afstamming van de 4 jongen welke ik heb gekocht.

Uit dit koppel hebben we twee jongen zitten, beiden met een oude ring om de 19-566 en 19-577.
Dit is het koppel waar de 445, 19 en de 20 uitkomen. Uit dit koppel hebben we 3 jongen zitten, de 21-089, de 21-999 en de 21-4000.

Maar ik had nog 1 jonge duif zitten van Frans welke ik had gekregen op de aankoop van zijn duivenbon. Dit jong heb ik uit de vliegploeg gehaald toen hij gewond weer kwam van de vlucht, gelukkig niet ernstig. Heb deze ook toegevoegd aan het Amazing Project. (21-089) Het is een prachtige kras duivin en ze komt ook uit 1 van de twee beste kweekkoppels van Frans.

Tevens gaat onze 14-136 mijn beste vliegduivin en winnaar van het Vitesse duifkampioenschap Kring in 2017 het Amazing Project versterken. We halen haar uit de kweekploeg omdat ze in 2021 nogal wat wisselende eitjes gaf qua grootte dus het is voor het jaar 2022 nog even afwachten of ze ons nog kan helpen met de kweek.

Onderstaand nog wat afbeeldingen, van wat de duiven van Frans aan kampioenschappen in 2021 in de CC en Afdeling bij elkaar hebben gevlogen.

Als ik de geslachten goed heb dan zitten er nu 5 duivinnen en 5 doffers in het Amazing Project. Er zitten wat late jongen bij en onze 14-136 waarvan de vraag is of ze vruchtbare eitjes gaan leggen. Maar we gaan zien wat het ons brengt in 2022. Met al hun jongen en ook uit de jongen van onze top duivin de Amazing 886 zal worden gevlogen. Ik zal u af en toe op de hoogte brengen hoe het Project verloopt en of wij er goed aan hebben gedaan om het op deze manier te doen.