27-04-2024 Tongeren 184 km. 1, 2, 5, 6, 7, 10 etc in de vereniging. In de CC4 plaats 12 en 15 met 7 duiven bij de eerste 100.

Ik heb vrijdagavond 50 duivinnen en 34 doffers mee gedaan naar Tongeren, totaal dus 84 stuks. Er zit nog 1 duivin thuis die op dag 3 terug kwam van de eerste africhting naar Lievelde 30 kilometer door de lucht. Ik kon de duivin van de grond voor het hok pakken, ze had de knollen behoorlijk op. De eerste week is ze niet los geweest, de afgelopen week wel weer maar ze komt als eerste duivin weer terug naar het hok. Ik voer haar flink en hoop dat ze de aanstaande week weer vol mee traint en weer mee kan naar de volgende vlucht.

In de vereniging PV de Zwarte Doffer te Beckum waren 15 liefhebbers met in totaal 351 duiven.

In de CC4 hebben 130 liefhebbers in totaal 3.564 duiven ingezet. Dat zijn mooie aantallen en maar liefst 766 duiven meer dan de voorgaande week. (12 liefhebbers meer)

Morgen een zuiden wind met een kracht van 3 en wellicht ook nog iets zuidoost. Kans op een licht buitje. De duiven zullen met 100 kilometer per uur naar huis komen. Hopelijk zijn ze bij de les en vliegen onze duiven niet te ver door, we gaan het zien morgen.

Goedemorgen vanuit Tongeren, we staan hier met 26.000 duiven.
Het is nog vroeg maar het is nog bewolkt, we moeten dus nog even geduld hebben.
Volgende update rond 9.00 uur.

Tongeren 9:00 uur.
De opklaringen hebben ons bereikt blauwe plekken zijn zichtbaar, het front wat we hier hebben gehad moet eerst verder wegtrekken zodat de vlieglijn beter is. Nog even geduld. Volgende update rond 10:15

Vlucht: V17 Tongeren
Datum: 27-04-2024

Bij de eerste wagen gingen 2 deuren iets later los zwakke veren zijn reeds vervangen.


Er is van een vereniging uit Almelo één mand ontsnapt uit de Iveco, reden was dat deze mand wel was afgelood maar het touwtje niet door beide gaten. Door het rijden schuift de uitvliegdeur een stukje open. We hebben alle duiven van de betreffende vereniging genoteerd zodat de ontsnapte duiven uit het concours kunnen worden gehaald.

Reden voor de vereniging des te meer om alles zorgvuldig in te vullen van de labels en alles naar behoren te verzegelen.

Voorlopig de 9 en 12 melding van de CC4.

Ik had de melding gezien van Arnold Paalman en om aan zijn snelheid te komen van zijn eerste duif zou ik om 12.47 uur een duif moeten klokken. Maar hoe we ook keken geen duif te bekennen, wel een roofvogel die van de thermiek gebruik maakt en hoogte aan het winnen is. Gelukkig liet hij zich afglijden totdat hij uit het zicht was. Dan zie ik op 12.51 een duif vliegen die hoog al uit de stad komt en het zuiden invliegt. Wouw die komt al terug vliegen, ik kijk de duif na en ineens een duif voor ons uit het Noorden die redelijk snel naar binnen gaat. Meteen komt nummer 2 ook uit het Noorden gevlogen. Beiden op 12.51 geklokt. Dan volgt meteen een appje van John Vasterink dat hij op 50, 50 en 51 zit. Logisch hij heeft een grotere afstand van ruim 1.300 meter en mijn duiven hebben eerst die van hem bij zijn huis afgezet. Daarna komt de roofvogel weer tevoorschijn en zorgt er voor dat mijn duiven rondjes blijven draaien. Dat hebben we vandaag 3x mee gemaakt. Jammer van de tijd maar ik had er al 2 geklokt dus kan mij er ook niet druk om maken. Gewoon wachten totdat er 1 duif gaat zitten en dan valt de rest er wel bij. De duiven vallen wel goed door maar veel minder snel dan de voorgaande week.

Ondanks dat John Vasterink al 3 duiven voor ons heeft zitten (waarvan 2 getekenden), heb ik wel twee mooie vroege duiven. Uiteindelijk staan ze op de plekken 12 en 15 van 3.564 duiven en staan er 7 duiven van mij bij de eerste 100 duiven.

Het gaat nu al twee weken zeer goed met de prestaties van mijn duiven. De wijzigingen die ik doorgevoerd heb werpen zijn vruchten af. (Hok naar de natourstand, voer aangepast en de medische begeleiding aangepast)

In de vereniging was ik 1 en 2 en zet ik weer een voor mij ongekende serie neer op een Vitesse vlucht.

De getekende duiven zitten er ook mooi op tijd bij want mijn 11 en 12 duif zijn de getekenden.

Onderstaand mijn duiven in de vereniging uitslag.

Heel opvallend is dat bij mijn eerste 17 duiven er maar 2 doffers tussen staan die mijn 9 en 10 duif zijn. Wellicht voer ik die wat teveel, als ik ze laat trainen dan zijn ze makkelijk drie kwartier uit het zicht. Ik verwacht dat ze gaan buren bij een ander koppel duiven. Ze komen ook zeer fris naar huis van de wedvlucht. Wellicht ga ik nog veel plezier beleven van de doffers als de afstanden groter worden.

Van de 34 doffers winnen er 15 een prijs. Van de 50 duivinnen zitten er 35 op tijd.

Dan nu de plekken in de CC4 van mijn duiven.

Ik bewijs maar mooi dat je zelfs met koud weer op een van Zon hok ook in het voorjaar op de eerste Vitesse vluchten goed kan draaien met duiven. Dat zelfs zonder dat de verwarmingsplaten aan zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het zelfs nog een stuk beter kan maar hoe harder je begint hoe lastiger het wordt om dat vol te houden.

In de uitslag van de afdeling heb ik zelfs 52 duiven in de uitslag staan. Nog 2 meer dan in de uitslag van de vereniging en de CC4. Wat een luxe.

Ik ben in ieder geval zeer tevreden, ik mis nog 2 duiven die onderweg zijn. Wederom 1 natour duif (v) en een doffer van 2022. Maar het weer is mooi genoeg om naar huis te komen. De doffer was om 08.41 uur thuis de volgende morgen.

Voor de aanstaande week wordt er mooi weer voorspeld, mijn duiven kunnen dan mooi in vorm komen. We gaan het volgende week weer zien. Nu eerst op de zondag de badderdag voor al mijn duiven.