28-02-2023 Jongen gespeend.

Begin vorige week zijn de meeste jongen (28/31) van de 1ste ronde van de kwekers verhuisd met de duivinnen naar de afdeling voor de jonge duiven.

Onze jongen worden nog mooi bijgevoerd door hun moeders.

De vliegduivinnen mogen de jongen een dikke week bijvoeren voordat deze op de afdeling voor de vliegduivinnen worden geplaatst.

Tevens heb ik een viertal verwarmingsplaten besteld bij Nico Pronk in Mill.

Thermotex vloerverwarming
P &P heeft het alleenverkooprecht in
Nederland!
Onze vloerverwarming is inmiddels een begrip in Nederland. Vele (top)liefhebbers maken gebruik van onze vloerverwarming en weten hoe fantastisch dit produkt is. Als het hok het gehele jaar goed droog is is dit absoluut een voordeel voor de conditie van de duiven.
Laag stroomverbruik, zeer goede kwaliteit, onverslijtbaar. Dat is de enige, echte Thermotex vloerverwarming. Het is mogelijk dat wij uw hok volledig installeren met de vloerverwarming (vraag vrijblijvend een prijsopgave)
Ook bij ons verkrijgbaar de kant- en klare bodemverwarmingsplaten.

122 cm x 60 cm  € 115,-    p.p.
150 cm x 60 cm € 130,-     p.p.
200 cm x 60 cm  € 145,-     p.p.

Ook  leveren wij ; Hygrostaten t.b.v. de vochtregulering, Prijs per stuk ; €  49,95

De verwarmingsplaten moeten nog gemaakt worden. Ze verbruiken ongeveer 80 watt per uur per meter. Ik heb ze besteld van 150 cm dus een verbruik van 120 watt per uur per plaat. Met een dikke week mag ik de verwarminsplaten ophalen in Mill.

Sabine is druk bezig met het ringen van de jongen van de tweede ronde van de kweekduiven. Onderstaand twee jongen van de eerste ronde uit de rode “Rodie” x “Blaze” de schimmel van Kamp-Kippers.

De stamboom van hun moeder en vader.

Afgelopen zondag heb ik de overige duivinnen (14 stuks) gekoppeld met de doffers. De doffers hebben dus alleen gezeten van de dinsdag tot en met de zondag. Nu worden deze gekoppeld aan hun tweede duivin. De duivinnen mogen op eitjes komen en na een dag of 10 gebroed te hebben worden deze op weduwschap gezet.

Tevens ga ik deze week beginnen met het loslaten van de vliegduiven. Het zal ook tijd worden want de vluchten beginnen half April.