28-05-2024 Eerste Teletekst vermelding in Hengelo.

Onderstaand mijn eerste teletekst vermelding in Hengelo.

Mijn duiven komen dit jaar fantastisch naar huis, ver boven mijn verwachting. Ik had in het voorjaar niet kunnen bedenken dat de doorgevoerde wijzigingen zoveel resultaten zouden opleveren.

Ik had wel wat progressie in de resultaten verwacht omdat ik dit jaar voor het eerst met een jaarlingen ploeg kon spelen die als jonge duif de vroege jonge duiven toer hebben gevlogen. Voor alle duidelijkheid die jongen hebben 4 vluchten met de jonge duiven gevlogen en zijn toen overgestapt naar de natour vluchten.

De doorgevoerde wijzigingen zijn:

 • De deur van het nachthok staat dag en nacht open en de voorkant van de ren wordt dicht gelegd van ongeveer 18 uur tot 9 uur. De stand van het van Zon hok waar mijn duiven op de Natour zulke schitterende uitslagen mee weten te halen.
 • Overgestapt naar Matador voer, waardoor de mest van de duiven de dag na de vlucht (Detox) en de dag voor het inkorven (Turbo Extreme) prachtig mooi is. Vooral de dag voor het inkorven pak ik daar een grote winst mee omdat het verschil zeer groot is met hoe het was.
 • Op advies van de dierenarts wordt er niet meer de dag voor het inkorven iets verstrekt voor de luchtwegen maar nu op de dag na de thuiskomst van mijn duiven.

Dat resulteerde in de onderstaande tussenstanden in de CC4:

 • 10 onaangewezen Vitesse
 • 2 aangewezen Vitesse
 • 17 hokgemiddelde Vitesse
 • 7 onaangewezen Midfond
 • 3 aangewezen Midfond
 • 10 hokgemiddelde Midfond
 • 6 onaangewezen Snelheid
 • 3 aangewezen Snelheid

Ook wist de 23-001 duivin de eerste natura prijs te winnen van de Midfondclub ons Samenspel van de CC4 en de CC5 gezamenlijk.

In de Midfondclub ons Samenspel sta ik op de onderstaande plaatsen in de tussenstand:

 • 7 onaangewezen Midfond
 • 5 aangewezen Midfond

Ik had 76 duiven mee en de 10 getekende duif voorop. Vooraf heb ik 11 duiven geselecteerd om voor de 10 natura prijzen te gaan zetten. Daar zaten nu voor het eerst 3 jaarlingen bij die mij al waren opgevallen door hun steeds betere klassering die ze wisten te behalen.

Speciaal woord van dank aan Sabine waar de kwekers verblijven. De 23-001 komt ook bij Sabine weg zoals het gros van mijn vliegduiven. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe vereniging en Sabine is bij mijn oude vereniging gebleven en vliegt nu op haar eigen naam met 2 oude duiven. Tevens is ze een nieuwe ren aan het bouwen voor haar natour jongen. Als ik niet was over gegaan naar een nieuwe vereniging of dat ze was mee gegaan, dan had er op plek 4 gestaan Willemsen&Sabine. Ere wie ere toekomt.

Sabine maakt de kweekkoppels en ik geef alleen maar aan uit welke duiven ik geen jongen wil hebben. Ik kan al mijn tijd besteden aan de vliegduiven en zoals u ziet levert dat resultaten op.

Gaat alles dan naar wens? Nee beslist niet, de jonge duiven beginnen deze week eindelijks iets te trekken nadat ik al een dikke week probeer de jongen in de lucht te krijgen. Ze krijgen nog een paratyfus enting en dan gaan we beginnen met de africhtingen. Maar ik ben er beslist niet over te spreken met hoe het ging met mijn jongen tot nu toe. Later meer daarover.

Een andere kanttekening zijn de vele prijsduiven die ik nu wekelijks heb in mijn nieuwe vereniging. Ik heb de eerste vuurdoop doorstaan en het bevalt mij er prima. Op mijn eerste vergadering kwam er geen werkschema te sprake. Ik heb er naar gevraagd en de Zwarte Doffer maakt geen gebruik van een werkschema. Maar als je goed nadenkt, wanneer heb je een werkschema nodig? Meestal omdat er niet voldoende personen zijn om de werkzaamheden uit te voeren of men kan het eenvoudig niet. Bij de Zwarte Doffer pakt iedereen de werkzaamheden aan, gaan alle liefhebbers de manden laden en diegene die dat niet kan staat al met het nieuwe schone golfkarton gereed om de manden weer in orde te maken voor de volgende vlucht. Zo kan het dus ook en zo moet het eigenlijk. Tot nu toe hebben nog maar 2 leden een eerste plaats kunnen veroveren. Ik vindt de vereniging het belangrijkste in onze duivensport, daar moet je het plezier in de duivensport beleven. Ik heb meteen aangegeven dat ik ga voor de CC4 uitslag en kampioenschappen en dat ik niet op de verenigingsuitslag hoef te staan als er leden moeite hebben met mijn aanmelding en het feit dat ik voor hun op de achterhand zit. Afijn, zoals het nu gaat, gaat het niet goed maar de eendaagse fondvluchten komen er aan en dat is niet mijn sterkste kant. Sterker nog, ik heb in Hengelo nog maar 2x de eerste eendaagse fondvlucht duiven mee gedaan, een staartprijs en een halve uitslag waren het resultaat. Ook korf ik geen duiven op de overnachtvluchten in en heb ik het spel met de jonge duiven nog lang niet onder de knie. Er komen dus ook andere tijden aan. Maar waakzaamheid is belangrijk, het spelplezier in de vereniging moet altijd voorop staan.

Nu zeg ik tegen mensen uit mijn vereniging dat ik hoop dat ze een eerste prijs pakken. De anderen denken dat ik dat niet meen, maar dat meen ik wel degelijk want een eerste prijs winnen geeft extra energie, lol en vertier en het wordt tijd dat het kleine groepje eerste prijswinnaars een flinke uitbreiding krijgt.