28-12-2017 Leerzame blog pagina’s

Ik ben altijd op zoek naar een toegevoegde waarde in de duivensport, niet zelf het wiel uitvinden maar kijken of er internet pagina’s zijn waar je wat van kunt leren.

Heb er een drietal gevonden die ik wekelijks lees en waar ik best zelf nog wat van kan leren. Zal deze drie even bespreken en ook een aantal in een aparte blog waar ik behoorlijk op ben afgeknapt.

Eerst maar beginnen met de blog pagina’s die ik volg:

De eerste is de pagina van de combinatie Beekman-Tilmans uit Aalsmeer maar nu woonachtig in Maleisië. Het adres is www.beekman-tilmans.nl Hier ben ik echt een liefhebber van, zijn manier van schrijven en vooral de opbouwende kritiek spreekt mij zeer aan. Zijn blogs zijn van een hoog gehalte en voor ruim 90% ben ik het met hem eens. Nu heeft hij een mooie blog geschreven over de productie vertraging van de ringen of wat ze er ons over doen geloven. Heb zelf zoals hij bij een productie bedrijf gewerkt en kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de NPO ons de werkelijke reden wil laten verbergen. Ook de manier van ringen bestellen is niet meer van deze tijd. Gelukkig is de heer Beekman ook zijn blogs blijven schrijven nu hij in Maleisië aan het werk is.

De tweede is de pagina van Kees Bosua. Het adres is www.keesbosua.nl  Een heel goed spelende liefhebber met kennis van zaken. Hij schrijft eerlijk over zijn problemen en vermeld daarbij tevens wat hij eraan gedaan heeft.

De derde is de pagina van Martin van Zon. Het adres is www.martinvanzon.com Ook hierbij een goed spelende liefhebber met veel verstand van zaken/duiven en vooral het natuurlijke gedeelte. Zijn verhalen zijn zeer interessant en ook zijn kijk op de duivensport in de toekomst spreekt mij aan.

Het leuke is dat de heren ook onderling contact hebben en elkaars blog volgen. Beekman schrijft wel eens over de blog van Martin van Zon en Kees Bosua. Martin van Zon is altijd op zoek naar betere duiven en heeft veel jongen aangeschaft uit het superkoppel van Bosua. Tevens de bouw van de hokken van Martin van Zon en Bosua spreekt mij aan.

Helaas ken ik ze niet persoonlijk maar wellicht gaan we daar verandering in brengen als ik nog eens een keer een nieuw hok wil laten bouwen, verwachting is dat dat binnen een jaar of drie wel het geval zal zijn.