30-12-2017 Ringen opgehaald

Zo vandaag de ringen opgehaald uit ‘s-Heerenberg waar de verenigingen van de CC3 en CC4 van Kring3 van onze afdeling 9 terecht konden.  Ruim 50 kilometer met de auto en dan een enkele reis. Dus ruim 2 uur onderweg geweest omdat de NPO zijn zaakjes niet op orde heeft. Blijkbaar is het probleem de eigendomsbewijzen want deze waren niet aanwezig. Dat staat ook in het schrijven van de NPO zie daarvoor de foto.

Toch gek want de wereld staat vol met drukkerijen die een dergelijke klus aankunnen. Heb zelf vroeger voor een verpakkingen drukkerij gewerkt dus heb wel wat ervaring in deze. Het is een 2 kleuren werk met tellers voor de ringnummers, kan op redelijk groot formaat en daarna het stanswerk zodat je ze makkelijk van elkaar kunt scheuren. Eigenlijk niets bijzonders aan.

Ook het ringen bestelsysteem is niet van deze tijd. De liefhebbers zouden zelf hun ringen moeten kunnen bestellen vanaf een mooie vroege datum (mei/juni etc.) Bestellen en betalen via het internet rechtstreeks in het ringensysteem van de NPO. De penningmeester van een vereniging kan dan eventueel nog de ringen bestellen van de liefhebbers die niet de mogelijk hebben om dat via internet te doen. Zo kun je mooi op tijd beginnen met de voorbereiding. Dat geldt tevens ook voor de chipringen, bestellen via internet en binnen 2 werkdagen geleverd.

Liefhebbers kunnen nu al zelf inloggen bij de NPO dus hopelijk hebben ze rekening gehouden met het bovenstaande. 

Ik heb nog geen eierbarsten gevonden of gezien dus nog geen jongen maar dat kan beslist niet lang meer duren. Kan het merken aan de duivinnen die gaan haast niet meer van de eitjes af en zijn veel vaster geworden op hun broedsel.

Onderstaand de foto’s van de ringen en schrijven NPO.