29-01-2022 Eerste Jongen en mijn Duivenvest.

Zoals u kunt zien en horen zijn de eitjes bij ons aan het uitkomen. De opname heeft Sabine gemaakt bij het voedsterkoppel “Dot en Spot”. Je kunt zelfs op seconde 2 het jong al in het eitje horen piepen.

Vroeger had ik altijd een stofjas aan als ik naar de duivenhokken ging. Maar daar ben ik in de loop van tijd een beetje uitgegroeid. Ik geef meestal Dini de schuld want ze kookt heel lekker. Nu heb ik een (duiven) vest aan die ik speciaal bewaar voor het geval ik de hokken in wil gaan.

Maar het duivenvest was smerig van de duivenstof etc. en moest nodig gewassen worden. Nu mag u best weten dat ik in mijn leven nog niet echt een wasmachine bediend had. Dus Dini zag haar kans schoon en vertelde mij dat het hoog tijd werd om na 62 jaar eens een keer de wasmachine te leren kennen. Pffff ik zag de bui al hangen want bij ons thuis staan altijd twee wasmanden 1 voor de bonte was en 1 voor de fijne was. Vaak heb ik problemen om de kleding in de juiste bak te deponeren, laat staan zelf te gaan wassen.

Bij onze wasmachine aangekomen met mijn smerige duivenvest, heb ik eerst maar eens gekeken wat de mogelijkheden waren. Wouw mijn duivenklok van Unikon is 10x makkelijker te bedienen dan onze wasmachine zo te zien. Het eerste wat mij opvalt is de knop “Weken”. Maar ik wil het vandaag al klaar hebben dus dat lijkt mij niet goed. Aha er zit ook een knop “Turbo” op, die lijkt mij prima dus de knop ingedrukt. Er gebeurd niets. Pfff ik ben het wasmiddel nog vergeten. Links bovenaan kan ik een bakje naar buiten trekken met wel een drietal laden waar het wasmiddel in kan. Nergens staat wat erin moet, maar de wasmiddelen staan bij ons thuis op de droger die weer op de wasmachine staat. Er staat Biotex voor de handwas, Formil color super cencentraat, Woolite voor wol en Perwoll ook voor wol. Dan staan er ook nog van die blubberpudding gevallen Ariel All in 1 Pods en Dreft platium plus all in one. Haha het lijkt wel op Koopman voer “all in one”. Mijn duivenvest is normaal groen dus maar 1 kleur dus de color opties kan ik vast vergeten. Mijn duivenvest is ook niet van wol dus de Woolite en Perwoll kan ik ook vergeten. Blijft over de Biotex voor de handwas en de twee soorten Pods. Oke nu dus de knop “Handwas” maar eens opzoeken. Probleem, geen knop “Handwas” aanwezig. Wel een knop met “Voorwas”. Geweldig dit, maar ook de achterkant van mijn duivenvest moet gewassen worden. Dan valt mijn oog op de knop “Antikreuk”. Dat is altijd goed want ik wil er niet gekreukt bijlopen. Deze knop ook maar ingedrukt. Dan zijn er ook nog van die plastic bolletjes maar daar past nog geen sok in laat staan een duivenvest. Ik begon het al behoorlijk zat te worden dus 1 van de laden gevuld met Biotex en mijn duivenvest in de machine gesmeten. Temperatuur op 95 graden gezet en gaan met die banaan. Verdomd onze wasmachine begint te draaien. Op het scherm zie ik dat de normale wastijd een 2,5 uur bedraagd maar dat de  “Turbo” knop het wasprogramma nu vervroegd naar een 30 minuten. Prima die “Turbo” knop dacht ik nog.

Nu eerst maar eens even koffie drinken met Dini. Tijdens de koffie vraagt ze mij hoe het ging met mijn duivenvest. Ik zeg die draait nu mooi zijn rondjes in onze wasmachine. Na de koffie maar eens gaan kijken bij onze wasmachine.

Bij de wasmachine aangekomen was het wasprogramma reeds afgelopen. Mijn duivenvest eruit gehaald en in de droger gedaan. Ik wil hem graag lekker droog en warm weer aan kunnen trekken. Maar wat een teleurstelling, alleen het drogen duurde zowat 2 volle uren.

Dus dan eerst maar nog wat boodschappen gedaan en samen met Dini wat gegeten. Daarna naar de droger om mijn duivenvest op te halen. Het duivenvest was lekker droog en warm tegelijk. Meteen maar aandoen want ik moet toch zo de duiven voeren en verzorgen. Maar het leek wel of ik op 1 dag 10 kilo was aangekomen, mijn volle lichaam paste nauwlijks meer in mijn mooie duivenvest. Zelfs de rits kon niet meer dicht.

Binnengekomen in de woonkamer vraagt Dini hoe het met mijn vest is. Ik zeg prima, lekker schoon, ruikt goed en lekker warm. Maar die wasmachine en droger van ons hebben mij vandaag 10 kilo dikker gemaakt, als ik die ga afvallen dan past mijn duivenvest ook vast wel weer. Dini heeft het bescheurd van het lachen. Dat deed ze van de week ook al toen ik haar vertelde dat ik gedroomd had dat ik met 20 duiven naar de kapper ging voor een knip en wasbeurt voor mijn gevleugelde vriendjes.

Conclusie is dus, doe vooral de dingen waar je zelf goed in bent en besteed de rest zoveel mogelijk uit. De wasmachine en droger zijn niet aan mij besteed, geef mij maar een duivenklok.

Onze eerste jongen van dit jaar.