31-01-2022 Site Kwekers bijgewerkt.

In 2021 hebben Sabine en ik behoorlijk wat geld geinvesteerd en daarvoor duiven aangeschaft die nu drie jaar mogen bewijzen of ze ook goed presterende jongen kunnen voortbrengen.

Onze kweekduiven worden ook elk jaar weer een jaartje ouder, dus een verjonging van onze kwekers was wenselijk.

De oudste duiven op het vlieghok zijn van 2019, die wil ik nog graag een jaar laten presteren waardoor er nog geen aanvulling bij de kwekers kon plaats vinden uit onze vliegploeg. Zo mogen onze 19-461 die reeds 2x een 1ste prijs wist te winnen in onze sterke vereniging en onze best presterende duivinnen van 2019 de 19-458, 19-441 en 19-442 nog een jaar laten zien wat ze kunnen.

Maar de pagina met onze kwekers is weer up to date. Als u op het ringnummer klikt van onze kweekduiven dan ziet u de stamboom van de kweker, of een link naar de uitgebreide beschrijving van de duif met stamboom.

Bij Sabine zitten 14 kweekkoppels en 1 voedsterkoppel. Van de 14 kweekkoppels zitten er 8 in kweekboxen zodat wij zeker zijn dat hun jongen ook van die koppels zijn. Wij hebben 1 kweekkoppel uitgeleend aan een lid van onze vereniging die zeer veel werk verzet voor onze vereniging. Niet het minste koppel want de duivin won een 1e prijs in de CC van 2198 duiven. De doffer had als jonge duif de 5e prijs in de CC op diezelfde vlucht en was de 1ste jong duif op die Natour vlucht. Best knap voor een jonge duif om kop te spelen tussen al die oude, vooral bewezen duiven.

Bij mij thuis zitten 16 kwekers in het Amazing project. Er zitten een aantal late jongen bij, dus die zullen zich pas in mei gaan koppelen verwacht ik. Er zijn nu 6 koppeltjes aanwezig, de rest heeft zich nog niet gekoppeld.

Onze oude kweekduiven hebben zich reeds bewezen, anders hadden we die niet aangehouden. Vooral de nieuwe kwekers zullen zich nog moeten bewijzen. Ik hoop dat er een paar goede kwekers bij zitten maar dat gaan we wel zien.

De kans is groot dat 1 laat jong die bij de doffers op de lijst staat, een duivin is en omgezet moet worden. Dat zou mooi zijn zodat wij 23 doffers en 23 duivinnen hebben als kweekduif.