29-12-2021 Kwekers Gekoppeld.

Het is in Nederland lekker zacht weer voor de tijd van het jaar. Tot en met zondag 2 Januari van volgend jaar is het overdag tussen de 12 en 14 graden. In de nacht zal de temperatuur een 10 graden bedragen. Dat is ver boven de normale temperatuur die overdag een 6 graden is in deze tijd van het jaar.

Sabine is druk geweest om de broedvakken mooi schoon te maken met water en een spons en ze heeft ook de bodem van de broedvakken opnieuw gewit.

Links de nieuwe situatie en rechts de oude zoals de broedvakken waren.
We hebben 2 rennen met 3 broedvakken en 8 kweekboxen.
Onze kweekboxen.

We hebben vandaag dus een 14 tal kweekkoppels samen gezet en ook het privekoppel van Sabine, Dot en Spot genaamd zijn weer samen. Deze zitten in het kleine hokje links naast de rennen. Tevens alle kwekers van een druppel in de nek voorzien tegen de luis. (U 200 Anti parasite drops)

Onderstaand de koppellijst.

Bij mij thuis is de deur los gezet bij het Amazing project. Daar zitten nu in totaal 17 duiven. 5 stuks van Frans Strikker, 5 stuks van Kamp-Kippers en 4 jongen uit onze Amazing 886 aangevuld met 3 oude kweekduivinnen. Er zitten nog enkele late jongen bij dus niet alles kan vlot op eitjes zitten.

Morgen ga ik de A ploeg vliegduiven koppelen. In totaal een 24 vliegkoppels. De doffers zitten reeds een drietal weken op de vakken, maar onze A ploeg bestaat voornamelijk uit onze oude duiven aangevuld met een paar jaarlingen. De B ploeg zal zowat uit alleen maar jaarlingen bestaan. Veel oude doffers kennen hun vak want wij verplaatsen die nooit naar een andere afdeling, ook doen we bij onze vliegduiven niet aan omkoppelen omdat er op een kleine uitzondering na geen jongen van gekweekt worden. Mocht er een vaste partner niet meer aanwezig zijn dan moet de doffer of duivin er zelf maar weer eentje uitzoeken. Ik zorg dat er in een afdeling altijd 12 doffers en 12 duivinnen zitten. De A ploeg mag de eerste ronde eitjes van de kwekers en het Amazing project uitbroeden.

Voor de B ploeg zitten er nog 16 doffers en 24 duivinnen. Als de A ploeg op weduwschap wordt gezet dan wordt de B ploeg gekoppeld op de 24 broedvakken. Er zullen dan van de A ploeg 8 doffers blijven zitten die aan hun 2de duivin gekoppeld worden. Aangezien ik met al mijn vliegduiven in het begin wil spelen houd dat in dat er op 16 broedvakken 4 duiven per broedvak thuis moeten komen en van de resterende 8 broedvakken 3 duiven per broedvak. Ik leg nog wel een keer uit in een aparte blog hoe we dat gaan doen om 4 duiven voor 1 broedvak op te kunnen vangen.

Het onderstaande filmpje heeft Sabine gemaakt net nadat wij de duiven bij elkaar hebben gezet.

Onze 8 kweekboxen met de kweekkoppels er in. De meeste koppels zijn omgezet, die hebben dus een nieuwe partner.
Hok voor het Amazing Project.