31-12-2017 Eerste Jongen

Vandaag zijn de eerste jongen van de kwekers uit hun ei gekropen. Dus nog net in het oude jaar. Heb nog niet gekeken hoeveel eitjes er bevrucht zijn. Komen ze niet allemaal uit dan zal ik ze zo gaan verleggen dat elk koppel op jongen komt te zitten.

Bij mijn oudste twee kwekers van 2007 gaat het niet voorspoedig met de eitjes. De duivin heeft zoals gebruikelijk weer 1 eitje gelegd, heb nu 1x mogen meemaken dat er 2 eitjes waren en ook alle beide bevrucht. Ben al blij met alles wat ik er nog uit kan kweken dus elk eitje is meegenomen.

De doffer van 2007 heeft echter nog geen enkel jong mogen grootbrengen ondanks dat deze nu al twee jaar op het kweekhok zit. Vorig jaar had hij bij een jonge duivin twee eitjes maar hij heeft deze helaas kapot gedrukt. Nu voor het eerst apart in een hok gestopt met een duivin maar ze zitten nog steeds niet op eitjes, ga er wellicht een andere duivin aan toevoegen en dan maar weer kijken of het wat wordt.

Het kweken met deze twee duiven van 2007 met een geweldige staat van dienst is een test voor mijzelf om te kijken of je uit oude goede duiven nog wat goeds kan kweken. De jongen uit de duivin van 2007 die ik nog heb mogen er best zijn, maar nu de prestaties nog. Heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Onderstaand een foto van het eerste jong van de lichting 2018.