31-08-2022 Duivensport in Marrakech, Marokko.

Marrakech is een stad in het westen van Marokko en hoofdplaats van de gelijknamige provincie. Marrakech heeft ongeveer 1 miljoen inwoners en is daarmee de vierde grootste stad van het land. De stad is een van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat.

Marrakech heeft een geweldige mooie oude binnenstad, de Medina het werd in 1985 door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed. Er is een drukke markt met kramen die van ‘s ochtends tot ‘s avonds verse en gedroogde etenswaar en souvenirs verkopen.

De duivensport in Marokko is een snel groeiende hobby. In Casablanca zijn meer dan 1400 liefhebbers actief met hun postduiven hobby.

In Marrakech vliegen ze een Oostlijn en Zuidlijn. Dus twee verschillende lijnen in 1 seizoen.

Onderstaand het vliegprogramma van 2023.

Het linker en rechter lijstje zijn de verschillende vlieglijnen. Het programma begint met het linker rijtje en verplaatst zich dan op datum naar het rechter rijtje. In de tweede kolom staan de afstanden.

Het lijkt mij zeer lastig om op twee vlieglijnen te gaan vliegen in 1 jaar. Ze beginnen zeer vroeg in het jaar dat heeft vooral te maken met de temperatuur. In de zomermaanden is het gewoon te warm.

Ik heb ook een aantal filmpjes ontvangen van een liefhebber met daarop zijn hokken en duiven. Menig liefhebber bij ons zou er jaloers op kunnen worden. Ook van zijn voeropslag, soorten voer en de verschillende bijproducten. Helaas heb ik nog geen akkoord van de liefhebber om de filmpjes te mogen plaatsen. De duivensport maakt in Marokko een geweldige inhaalslag, ze doen dat zeer goed.

Mooi om te zien dat in de duivensport niet alleen de ledenaantallen afnemen, maar er ook landen zijn waar de sport hard groeit.

Een aantal jaren geleden was ik zelf een week in Marrakech. Er valt veel te zien, de oude binnenstad is geweldig mooi. Ga niet in de zomer maar in het voorjaar of najaar. Het eten is er zeer goed. Neem vooral uw vrouw of vriendin mee als u die heeft, ze zal het er geweldig vinden. Marrakech staat erom bekend dat het veilig is. Maar op internet kunt u alles vinden wat u wilt weten.