31-08-2022 Trainingsvlucht Jongen 30km.

De wekker ging vanmorgen af om 5.45 uur. Bij ons staat de wekker ook nog eens 10 minuten voor, dus de werkelijke tijd was 5.35 uur. Daarna gauw douchen en het hok even gereed maken zodat de jongen naar binnen kunnen.

De jongen waren de avond ervoor al in 4 mandjes gezet, ik kon er nog 38 pakken. Maar er zitten twee herintreders bij die zich opnieuw mogen bewijzen.

Om 6.20 uur zat ik in de auto onderweg naar Lievelde mijn losplaats voor de jongen. Het was 13 graden met een ONO wind van windkracht 3. Aangekomen om 6.57 uur meteen de 4 mandjes uitgeladen. Het was echter zo fris door de wind dat ik mijn vest erbij heb aangetrokken.

De jongen heb ik per mandje los gelaten om 7.00 uur, 7.05 uur, 7.10 uur en 7.15 uur.

Daarna doorgereden naar Gendringen om bij de gebroeders Pastoors een duif op te halen welke de heer Natrop, wonende bij hun in de straat, bij hen heeft gebracht. Ook meteen de vreemden meegenomen die uit de buurt van Hengelo kwamen en weer hersteld waren om het laatste stukje op eigen kracht zelf af te leggen.

De opgehaalde duif was onze 313 welke wij hebben gekregen van John Vasterink. (100% Embregts-Theunis) Een prachtige doffer in de hand, maar hij bleef achter van Beek en Donk de eerste natour vlucht. Hij werd opgegeven door een liefhebber uit Doetinchem die de duif op zijn werk in Lichtenvoorde smorgens vroeg om 7 uur zou loslaten. Heel gek dat de 313 de weg naar huis dan compleet kwijt is en de verkeerde kant op vliegt naar Gendringen. Daar is hij uit de dakgoot gepakt in het donker. De 313 was perfect in orde.

Het koste nog al wat moeite om te achterhalen waar de duif van was. Meteen na de ontvangst van de 6 jongen van John Vasterink, heb ik tot tweemaal toe onze ringenadministateur gevraagd om de 6 ringen op onze naam te zetten. Een duimpje was het gevolg. Schijnbaar is het hem niet gelukt of hij is het vergeten met alle gevolgen van dien.

Maar dank aan de gebroeders Pastoors en de heer Natrop. Ook dank aan de liefhebber uit Doetinchem.

Onderstaand de lijst met aankomsten van onze jongen.

Er is nog 1 herintreder onderweg. De andere herintreder was om 08:16 terug.