04-04-2023 Ladies League

VROUWEN IN DE SPORT ZIJN VAN ONMISBARE WAARDE EN STAAN HUN MANNETJE IN DE DUIVENWERELD.

De duivensport is een “gemengde sport”, ofwel dames en heren spelen tegen elkaar. In de duivensport gaat het tenslotte niet om het hebben van spieren of longinhoud. Het gaat om drive, inspiratie, mentaliteit, liefde voor het dier en een eenheid die nodig is om samen te presteren. De NPO wil deze vrouwen graag naar de voorgrond halen en stimuleren om zelf ook actief de sport te gaan beoefenen en steunt de Ladies League.

Per liefhebber kun je ladies league ringen met daarbij de chipringen aanschaffen.

De geringde duiven met deze ringen kunnen in het eerste en verdere jaren punten verdienen per prijsvlucht waaraan kampioenschappen zijn gekoppeld.

Wij gaan dit jaar voor het eerst meedoen met de Ladies League.

Nou ja wij, Sabine uiteraard maar ze worden gespeeld onder onze combinatienaam en lidnummer. Ze heeft 10 Ladies League ringen besteld.

Sabine heeft zelf de jongen geselecteerd die ze graag wil spelen. Het zijn haar ringen en dus ook haar keuze welke jongen deze ringen mogen dragen.

Ze spreidt haar risico’s want er zijn 5 vroege jongen geringd voor de Ladies League. Gisteren hebben ze hun eerste inenting gehad voor Paramyxo/Rotra en alle 5 zijn nog aanwezig.

Als alles meezit zullen deze 5 meegaan op de jonge duiven tour en de Natour. 

De andere 5 zullen alleen gespeelt worden op de Natour en zijn voor ons de latere jongen (3e ronde).

Hieronder volgt een introductie van deze 5 jongen

Deze 2 jonge duiven komen uit hetzelfde koppel en zijn nestmaatjes. Het koppel is een eigen project van Sabine, dit koppel was ook samen in 2022. We hebben daarvan nog 2 jaarlingen zitten, waarvan 1 2x prijs heeft gevlogen op de Natour.

Dit jong komt uit een vliegduivin die een speciale band heeft met Sabine en andersom ook. Het is niemand minder dan onze “Maxi”. Als u de onderstaande blog leest; begrijpt u wel waarom zij een speciale band hebben en die is er nog steeds. Sabine hoeft maar in het hok te komen en “Maxi” gaat op haar schouder zitten of Sabine noemt haar naam en daarop reageert zij weer. Vorig jaar toen “Maxi” haar doffer verloor, heeft Sabine haar gemotiveerd, door met haar te spelen in haar broedvak. Dit was niet echt onverdienstelijk, ze heeft vorig jaar toch 10x in de prijzen gevlogen.

Dit jong heeft als vader onze vliegdoffer de 20-502. Deze doffer komt uit een koppel waar Sabine ook een erg goede band mee had. Beide ouders hadden een eerste plek gevlogen bij mij in Neede en ze zijn toen we naar Hengelo zijn verhuisd meegegaan. Hij is het laatste jong van hen samen die we nog op het vlieghok hebben zitten. Vorig jaar was hij ons 3e beste doffer zelfs nadat hij na een Midfond vlucht van Chalons en Champagne behoorlijk gewond thuis kwam. Hij heeft toen een tijdje rust gekregen om te herstellen en dat was hij; want hij heeft op de Natour van de 4 vluchten die we gespeeld hadden alle 4 weer in de prijzen gevlogen.

Hij was vorig jaar 15x meegeweest en 12x in de prijzen gevlogen.

Deze jonge duif is door Sabine met de hand opgevoed. Zelf ben ik nogal sceptisch of dit wat kan worden maar we gaan het zien. Ik ben zeer benieuwd.

Hierboven ziet u een jong, waarvan de moeder helaas is overleden. (Inwendig probleem) Ze werd ziek nadat ze de eieren had gelegd en Sabine had dit opgemerkt. De duivin zat haast niet op haar eitjes savonds dus heeft ze de eitjes verlegd. Beide eitjes waren in eerste instantie bevrucht, maar helaas redde 1 eitje het niet. Het koppel waar het bevruchte eitje onder was gelegd had zelf ook 2 bevruchte eitjes, maar kregen uiteindelijk 3 monden om te voeden. Helaas was dit hen iets teveel want Sabine hield dit goed in de gaten aangezien dit een jong koppel was met hun allereerste jongen. Sabine heeft dit jong dus deels met de hand gevoerd. Het jong werd wel goed warm gehouden door het koppel, dus ze haalde het jong er alleen bij weg als het gevoed moest worden. Na iets meer dan een week kon ze het jonge duifje onder een ander koppel leggen, dit was een oudere koppel en hadden maar 1 bevrucht eitje. Nadat het jong van het oudere koppel was uitgekomen, heeft Sabine een aantal dagen gewacht en toen het jong erbij gelegd. Zoals u kunt zien is dit allemaal wel goed gekomen.

Jongen 6 tm 10

2 daarvan zijn inmiddels geringd, maar de andere 3 moeten nog door Sabine worden gekozen.

Maar hierover zal een 2e blog voor geschreven worden als ze alle 10 geringd zijn.

Er zijn meerdere koppels waaruit ze wil kiezen, ze heeft maar 10 ringen dus er moeten keuzes gemaakt worden.

Dus wil ze een wel overwogen keuze hierin maken. Want het volgende zijn haar eigen woorden.

“Ik kijk altijd eerst naar het karakter van een duif, want voor mij hoeven ze niet allemaal 1e prijswinnaars te zijn om er jongen uit te kweken”