06-04-2023 Vier Litouwers aangehouden voor diefstal kostbare postduiven in Steggerda. (Gebr. Homma)

De politie heeft vier mannen uit Litouwen aangehouden voor de diefstal van kostbare postduiven in Steggerda. De duiven werden in november 2021 gestolen uit hun hokken aan de Steggerdaweg.

De waarde van de duiven wordt geschat op meer dan 300.000 euro. De duiven zijn nog niet gevonden. Wel is duidelijk geworden dat ze in ieder geval in Duitsland zijn geweest.

Uit politieonderzoek bleek dat een grijze auto uit Litouwen in de nacht van de diefstal de oprit bij de hokken oprijdt. In samenwerking met de politie van Litouwen kon de identiteit van de drie inzittenden worden vastgesteld. Het gaat om mannen van 22, 26 en 28 jaar.

De vierde verdachte was waarschijnlijk de opdrachtgever voor de diefstal. Hij ging niet mee naar Steggerda. Het gaat om een 28-jarige man.

Drie van de vier verdachten werden aangehouden in Litouwen. De vierde was op dit moment van zijn aanhouding in Zeeland. De verdachten zitten nog vast.

Opgelucht

Ido Homma, een van de eigenaren van de duiven, laat weten opgelucht te zijn door het nieuws, maar benadrukt dat hij zijn duiven hier nog niet mee terug heeft. Hij hoopt dat de verdachten informatie geven zodat de duiven teruggebracht kunnen worden naar Steggerda.