06-07-2024 Morlincourt 400 km met 125 km per uur 2 duiven geklokt.

Ik heb op de donderdagavond al mijn vliegduiven ingezet voor de laatste midfondvlucht van het jaar. Het zijn 33 duivinnen en 27 doffers dus in totaal 60 duiven.

Heel de week was het koud weer met veel regen, het werd niet warmer dan 20 graden. Ik heb dan ook dagen gehad met veel regen dat de voorkant van het van Zon hok was afgesloten met een plaat om de warmte in het hok te houden. Bij droog weer was de voorzijde wel gedeeltelijk open. Ik kan binnen in huis de temperatuur aflezen van 3 afdelingen in het van Zon hok, tevens is de luchtvochtigheid te zien.

In de vereniging zijn er door 11 liefhebbers in totaal 160 duiven ingezet voor de wedvlucht vanuit Chalons.

In de CC4 werden we opgeschrikt door een vogelpest melding in Bad Bentheim net over de Nederlandse grens. Helaas ligt een deel van het CC4 gebied in de 10 kilometer zone waar geen postduiven vervoerd mogen worden. De plaatsen Denekamp en De Lutte zijn getroffen door de maatregel.

Ik leef mee met de liefhebbers die nu 30 dagen hun duiven niet kunnen inkorven of africhten. Gelukkig heeft de CC4 een streepvlucht voor de Vitesse en Midfond waardoor de getroffen liefhebbers nog wel bij de eerste 10 kampioenen kunnen blijven staan. Ze missen nu de laatste Midfondvlucht en de laatste Vitesse vlucht. Maar sneu is het zeker en het kan ons allen maar zo zelf overkomen.

In de CC4 zullen door de bovenstaande maatregel minder liefhebbers en duiven mee zijn.

In de CC4 zijn er door 66 liefhebbers in totaal 822 duiven mee naar Chalons en Champagne.

Beste Mensen, het blijft wederom lastig dit seizoen. Maar ook zaterdag zit een groot Front ons in de weg. De opklaringen zullen de oostelijke losplaatsen als laatste bereiken. Dus na de middag pas. Het IWB adviseert ons om naar Morlincourt te gaan.

Goedenavond, we staan met afdeling 8, 9, 10 en 11 in Morlincourt. We hebben vandaag prachtig weer gehad de temperaturen waren rond de 24 graden en er waait een zuidwesten wind. Nu maar even afwachten wat morgen brengt volgende update morgenvroeg rond 8 uur.

De verwachting is dat we vanaf 12.30 kunnen gaan lossen, dan komen ze thuis achter de zone.

Morlincourt 12:00 het heeft even geduurd maar de duiven worden gelost 9,10 en 11 om 13 00 uur.

Toen ik de eerste meldingen zag op de voorhand met ruim 2070 meter per minuut begon het rekenen, ik moest voor 16.13 een duif klokken om er voor te zitten.

Maar om 16.10 uur zie ik hoog een duif komen die een grote bocht maakte en redelijk van de goede kant kwam. Terwijl de duif aan het dalen is komt er ook een tweede duif bij vallen. Door de zeer harde wind hebben de duiven problemen om in 1 keer op het hok te vallen dus na twee rondjes en pogingen om te landen lukt het de derde keer. Als ze eenmaal zitten dan lopen de beide duiven ook vlot naar binnen, de kloktijd 16.11.05 en 16.11.08 uur. Beide duiven halen de 2087 meter per minuut.

Goed voor de 11 en 12 plek in de CC4. In de afdeling staan ze op de plekken 28 en 30 van 8.796 duiven.

In de CC4 heb ik nu nog 10 duiven bij de eerste 85 duiven staan alleen moet mijn vorige vereniging het wedvlucht bestand nog insturen wat helaas niet gelukt is.

De 1ste plaats in de vereniging is voor Herman Dijkstra. Zijn duif staat op plek 5 in de CC5 uitslag. Herman van harte proficiat.

Ik had 20 duiven gezet voor de attractie, zoals u kunt zien heb ik 6 duiven voorop die ik vooraf niet verwacht heb. Avonds ontbraken er nog 3 duiven, hopelijk komen die op zondag nog naar huis.

Voor volgende week staat de laatste Vitesse vlucht voor de oude duiven op het programma, die moet ik donderdagavond al inkorven. Ik heb nu ruim 50 jaar postduiven, maar heb nog nooit een Vitesse vlucht op de donderdag hoeven in te korven. Is ook van de zotte maar het heeft vast te maken met het feit dat de jonge duiven vrijdagavond voor hun eerste wedvlucht ingekorfd worden en dat er donderdag ook gekorfd kan worden voor een eendaagse fondvlucht. Er zijn vast geen chauffeurs genoeg voor de ophaal routes.