13-11-2022 Prijsuitreiking Afdeling 9 (1599 leden)

Aangezien onze “Special” duivin het 6de duifkampioenschap Natour heeft gewonnen, kregen we netjes van onze afdeling een uitnodiging in de bus om op de zaterdagmiddag om 16:00 uur aanwezig te zijn op de prijsuitreiking te Hengevelde.

Zoals ik al eerder schreef was het zeer lang geleden dat ik een prijsuitreiking mocht meemaken van onze afdelingskampioenen.

Wij (Dini en ik) zijn samen met Sabine en Maurice vertrokken naar Hengevelde. We waren mooi op tijd, zodat er nog genoeg tafels vrij waren waar we aan konden zitten. We zaten net toen Henk ten Hoopen bij ons kwam. Ik ken Henk goed uit mijn tijd dat ik in Neede woonde en daar bij de postduivenvereniging De Snelpost lid was. We hebben samen jaren in het bestuur gezeten en veel avonden gezellig over onze mooie sport gepraat. Maar ik had Henk al jaren niet meer gesproken. Dus het weerzien was gezellig en ik heb met Henk afgesproken dat ik hem ga bellen zodat hij mijn telefoonnummer krijgt en onze adresgegevens. Ik heb hem uitgenodigd om bij ons te komen kijken naar de hokken en duiven. Wellicht kunen we de oude gezelligheid weer een stukje oppakken.

Iets na 16:00 uur heette de voorzitter de genodigden welkom. Hij was zeer tevreden over de bezetting van de volle zaal. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet.

Daarna begon de huldiging van de kampioenschappen van 7 tot en met 10. De voorzitter kwam met de microfoon bij je aan tafel en noemde het kampioenschap op wat de liefhebber gewonnen had. Ook kreeg deze een mooi aandenken met inscriptie overhandigd. Zie de onderstaande foto.

Daarna volgden de 4e tot en met 6de kampioenschappen. Zo kreeg elke liefhebber de aandacht die hij verdiende.

Tussendoor was er nog een prijsuitreiking van de Ladies League. Wel jammer was dat ongeveer de helft van de vrouwen niet aanwezig was. Wij hebben trouwens zelf voor 2023, 10 roze ringen en chipringen besteld voor deze competitie.

Tussendoor werden er foto’s gemaakt van alle kampioenen per onderdeel. Alle kampioenen kregen een bos bloemen die ze voordat ze weer naar huis gingen konden ophalen en meenemen.

Als laatste kwamen alle 3de kampioenschappen aan bod, gevolg door de 2de kampioenschappen en tot slot de 1ste kampioenschappen. De laatste groep werd naar voren geroepen en onder het mooie spandoek gehuldigd.

De voorzitter deed dat zeer goed en netjes. Het is ook niet niks om bij de eerste 10 kampioenschappen te zitten van 1599 liefhebbers.

Bij binnenkomst was er koffie met cake. Tussendoor waren er verschillende kleine hapjes. De consumpties kosten daarna 2,50 euro per drankje. Ik had al tegen Dini, Sabine en Maurice gezegd dat we later maar patat moesten gaan eten thuis. Maar tot onze verrassing werd er een koud en warm buffet gereed gezet. Ik had dat zelf niet meer verwacht na de kleine hapjes. Het buffet was echt heerlijk.

Al met al een zeer geslaagde prijsuitreiking van de kampioenen van onze afdeling.

Speciale dank aan het bestuur van onze Afdeling 9 voor de geslaagde middag. We gaan proberen om er volgend jaar weer bij te zijn maar dan als het kan graag een paar treetjes hoger.

Klik HIER voor het overzicht van de kampioenen van 2022.

Klik HIER voor het overzicht van de Ladies League kampioenen van 2022.