19-03-2022 Pipa actueel voorbeeld March auction.

Kijkt u maar eens bij de March auction hoe het bij Pipa werkt met de biedezels.

Koop 1.01

De biedezels die zoals ik vermoed in opdracht van Pipa bieden, kiezen vaak de eerste duif uit van een verkoop. Dat is meestal de blikvanger. Zoals u kunt zien loopt deze verkoop pas af op 27 Maart.

Voor de serieuze kopers nog tijd genoeg om te bieden. Onderstaand de biedingen.

Op mijn Blacklist staan reeds de namen van No Pigeon No Live en Swat Team. Dat zijn zeker de biedezels. Maar Marmite is wellicht ook een biedezel. De duif wordt van 3200 op 6000 euro gezet. En dat reeds op 15 Maart.

Jammer dat MYS er over heen gaat, ik denk dat hij wellicht een serieuze koper is. Zullen de biedezels dat geweten hebben?

Het betreft een duivin van 2016.

Normaliter zal een duivin gemiddeld 80 eieren leggen in haar vruchtbare leven met een maximum van circa 20 eieren per jaar. De ene duif wat meer en de andere duif wat minder. Uit deze duivin van 2016 is reeds 5 jaar gekweekt. De koper neemt dus een behoorlijk risico want de kans dat ze veel eitjes gaat leggen is zeer gering.

Ik las een mooi artikel over Pipa en hun organisatie. Het onderstaande kwam ik tegen.

Nikolaas probeert ervoor te zorgen dat zowel de koper als de verkoper tevreden is.

De verkoper zal zeker tevreden zijn maar als de kopers er achter gaan komen dat er een heel systeem van biedezels opgetuigd is dan ben ik bang dat hun goede naam niet lang houdbaar zal zijn.

Koop 3.01

Deze duif mag dus niet onder de 10.000 euro verkocht worden. Het bieden ging iemand niet snel genoeg. Kijk maar eens naar het onderstaande.

Mystery Man is ongetwijfeld een nieuwe biedezel. Jammer dat alleen Pipa kan zien wie de werkelijke bieder is.

De naam alleen al zegt genoeg, dit soort biedingen zouden verboden moeten worden. Wellicht hebben ze mijn blog over de biedezels gelezen en gaan ze het nu op deze manier proberen.