23-10-2022 Voorlopige vervoercijfers 2022

Aanstaande maandag 24 Oktober vergaderd het bestuur van onze afdeling met haar leden.

Op de agenda staat onder andere: Voorlopige vervoercijfers 2022.

Ik maakte mij in het voorjaar grote zorgen, omdat geen enkele afdeling rekening hield met de oplopende inflatie en energiekosten. Ik heb toen reeds gesteld dat de vervoersbegrotingen moeten worden herzien omdat de tendens een daling zal laten zien.

Daarbij komt nog dat in meerdere gebieden de duiven niet konden worden ingekorfd en opgehaald, in verband met de vogelgriep.

Ook het slechte seizoen in onze afdeling met de jonge duiven draagt niet bij aan de vervoersaantallen.

Mijn inschatting is dat de vervoersaantallen met minimaal 10% gedaald zijn en dat deze zelfs ruimer uit kunnen uitvallen. Ik las net in de krant dat ook de dieselprijzen nu door het dak gaan. Beide zaken zullen ervoor zorgen dat onze vrachtkosten per duif fors omhoog zullen gaan. Mede doordat onze afdeling veel vaste kosten heeft welke ze niet kunnen verminderen of verlagen.

Ik heb mijn plan reeds getrokken en ga in 2023 alleen nog maar met duivinnen vliegen op de vitesse/midfond en eendaagse fond vluchten. We zullen hierdoor aanzienlijk minder duiven gaan inkorven dan in 2022.

Ik hou zelf de kosten bij van onze uitgaven via de bank app. Elk bedrag wat van de rekening af gaat wordt op een kostenpost geboekt. Zo hebben we ook de kostenpost HOBBY erop staan. Ik kan dus vrij nauwkeurig zien wat de kosten per maand zijn voor onze vliegduiven. Nou voor de maand Juni was dat ruim 500 euro en voor de maand Juli zelfs ruim 600 euro. Daar zit dan ook alles bij in, vracht/voer/medicatie en andere kosten. Maar deze bedragen worden mij zelfs te hoog en ga ik naar beneden brengen. Een hobby mag best geld kosten maar te veel is ook weer niet goed.

Ik verwacht met minder duiven, beter te kunnen presteren met onze duiven. Als onze “Special” duivin in 2023 net zo hard gaat vliegen als in 2022, dan kan 2023 nog een heel mooi jaar voor ons worden.

Afgelopen donderdag het mooie kampioenschapsboekje van de Postduiven Vereniging de Luchtreizigers ontvangen. Wim M. hartelijk dank daarvoor. Onze vereniging bestaat uit een aantal zeer sterk spelende leden. (Strikker/Vasterink/Ophuis/Breukers etc) Onze “Special” duivin won de onderstaande duifkampioenschappen in de vereniging:

  • 4e duifkampioen Vitesse
  • 3e duifkampioen Midfond
  • 2e duifkampioen Snelheid
  • 2e asduif kampioen Oud
  • 2e duifkampioen Generaal
  • 1e duifkampioen Natour.

Ik ben ervan overtuigd dat er nog een aantal pareltjes meer in ons vlieghok zitten.

Dit waren haar prijzen in de vereniging, we zijn gelukkig om deze duivin te mogen bezitten.