02-04-2024 Doelstelling 2024

We hebben dit jaar een zeer grote vliegploeg zitten met daarin een aantal doffers die niet gekoppeld zijn geweest aan een duivin. (Monnikken genaamd) Dat zijn maximaal 8 jaarling doffers en die zitten tussen de weduwnaars. Er zitten nu nog 90 vliegduiven maar dat aantal zal minder worden omdat 17 jaarlingen (1 jarigen) maar een paar natour vluchten hebben gehad, dus nog veel te weinig ervaring hebben.

Mede door het grote aantal vliegduiven kan ik een hokkampioenschap bij de eerste 10 in de CC4 wel vergeten denk ik. De liefhebbers die per tiental hun duiven zetten maken dan veel meer kans. De uitzondering zijn de Natour vluchten. De laatste paar jaar komen onze duiven dan zeer goed naar huis met prachtige uitslagen als gevolg en veel duiven bij de eerste 100 prijsduiven in de CC uitslag.

De uitslagen bij ons op de Vitesse zijn aan de magere kant en kunnen veel beter. Op de midfond komen onze duiven vaak een stuk beter, maar wat opvalt is dat bij ons de tweede helft van het seizoen goed is en de eerste helft matig. Daar ga ik wat aan doen, alleen weet ik nog niet in hoeverre dat gaat lukken. Voor de natourvluchten verander ik het hok omdat er dan veel duiven in 1 afdeling verblijven, dat gaan we nu vanaf 1 April reeds doen.

Ik schreef het al eerder, ik ben een tegenstander van het niet zetten van je ingekorfde duiven in de vereniging. De echte fanatieke duivenmelkers die voor de kampioenschappen spelen zetten bijvoorbeeld maar hun beste 20 duiven als prijs duif en hebben er ruim 40 mee. Mijn mening is dat alle ingekorfde duiven ook voor de verenigingsuitslag moeten tellen. Helaas heeft de ledenvergadering van de NPO anders beslist. Ik zet altijd al mijn duiven voor de uitslag.

Wij moeten het dit jaar hebben van de duifkampioenschappen.

Mijn grootste wens is om nu eindelijk eens een 1ste prijs te winnen in de CC. Tot op heden nog steeds niet gelukt, wel een aantal keren de 2de plek maar een eerste plek was ons nog niet gegund.

Verder hoop ik een aantal mooie uitslagen neer te zitten in afdelingsverband.

Ik ben tevreden dit jaar met een prijspercentage van 50% mede gezien de beste ploeg jaarlingen waarvan een behoorlijk deel nog veel ervaring zal moeten op doen.

Maar het genieten van de duiven en de aankomsten staan bij ons voorop.

Ik zal proberen om de duiven aan de gang te krijgen, zodat er mooie uitslagen uit rollen.

Vorig jaar heeft ons geleerd dat het 1x in de week extra africhten van de jaarlingen ertoe heeft geleid dat de jaarlingen sneller op de uitslag staan. Ik hoop dat dit seizoen weer te gaan doen maar dan wat meer weken tussendoor te gaan africhten dan in 2023.

Vanaf dit jaar zit ik bij een andere vereniging “De Zwarte Doffer” in Beckum. Ik mocht 1 ledenvergadering meemaken en de gezelligheid en positieve sfeer spatten er vanaf.

Het team Willemsen met Dini voorop, Sabine en Maurice en onze vaste oppasser en duiven klusman Jan met Greetje, gaan er een mooi jaar van maken.

Wij wensen iedereen veel duiven plezier toe.