13-02-2022 Pipa Pattaya OLR.

Op de veilingsite van Pipa loopt op dit moment een veiling van de winnaars en asduiven van de Pattaya one loft race.

Ik schreef er eerder over in mijn blog, zie mijn onderstaande blog.

Wat ze daar in Pattaya wel goed doen met de duiven van de one loft race is dat de jongen reeds 18 keer zijn opgeleerd tot maximaal 90 kilometer.

Maar op de eindrace staan 2958 aankomsten vermeld van de 4033 ingezette duiven. Pipa spreekt van een kleine drie duizend duiven die weer terug zijn gekeerd op hun hok. Dan zijn er weer ongeveer 1000 pechvogels.

Hoeveel winnaars en asduiven zijn er op een vlucht eigenlijk?

Ik ken maar 1 winnaar per vlucht en mochten er meerdere vluchten tellen voor een asduif dan zijn er meestal 3 asduiven.

Maar bij Pipa worden er in totaal 200 jongen verkocht. Schijnbaar is bij Pipa alles wat vliegen kan, goud wat blinkt.

Veel postduiven liefhebbers denken er net zo over want het gemiddelde bedrag wat geboden is voor de 200 duiven staat op 12 Februari reeds op 1968 euro per duif.

Dan te bedenken dat er nog 580 euro bij komt voor transportkosten naar Europa omdat de duiven nog in Thailand zitten. Daar bovenop komen nog de lokale transportkosten. Oh ja, je aangekochte duif wordt dan uiterlijk over 5 maanden bezorgd.

Het valt mij steeds weer op hoeveel geld er geboden wordt voor duiven van 2019, 2018 en zelfs ouder, die nooit zelf gevlogen hebben maar wel een mooie stamboom hebben. Vooral bij verzamelverkopen kom ik ze tegen. De koper vergeet dat een liefhebber zelden zijn beste duiven verkoopt. Dat geldt natuurlijk ook voor bevlogen vliegduiven van die jaartallen. Jammer van de koper zijn geld. Een uitzondering is een totaalverkoop, maar dan is het nog oppassen of alles wel verkocht wordt en of de beste duiven niet worden terug gekocht.

Maar even oppassen bij Pipa met deze verkoop, de eigenaar van de duif ontvangt 60% van de opbrengst.

Zo bied Brinkmann Racing Pigeons op zijn eigen duiven. Zo stuwt hij het aankoopbedrag van zijn duif omhoog. Maar het kost hem maar 40% van de aankoopprijs.

Op dit moment staat de duurste duif op 30.500 euro. Koop 1.09 van dhr. Werner.

Maar laten we even kijken naar de bieders.

Kemper Pigeons is klant van Pipa en doet een samenkweek project met Pipa. Pebbles Co-Breeding Projekt mit Pipa Breeding. Pebbles war bereits hocherfolgreich und wir freuen uns nun sehr über unsere Zusammenarbeit mit Pipa Breeding im Rahmen eines Co-Breeding Projekts: Best Kittel x Pebbles.

Batenburg van de Merwe is klant van Pipa en koopt samen met Pipa duiven en doet aan samenkweek met Pipa.

Brinkmann Racing Pigeons is klant van Pipa en speelt hoofdzakelijk op one loft races mee.

De duurste duif is nu koop 4.01 die reeds op 43.000 euro staat. Wederom komen we een paar bekende bieders tegen.

Klik hier voor de link naar de duif op de Pipa site. Zal Batenburg de duif samen met Pipa kopen? Of weten ze nu reeds dat er straks een liefhebber uit China of Taiwan gaat bieden?

Zoals ik reeds eerder schreef, wil je beslist een duif aanschaffen dan wacht je met bieden tot het laatste uur. Je gaat vooral niet in de tussentijd het aankoopbedrag van je favoriet omhoog jagen.

Zijn er dan wellicht drie biedezels actief? Ik ga het volgen, wellicht heb ik het mis.

Weet u niet wat een biedezel is, lees dan even mijn onderstaande blogs.